Ansatte drapstrues:

Sykehuset mener Charlie bør få dø i fred

Sykehuset i London, mener 11 måneder gamle Charlie Gard bør få dø i fred.
Sykehuset i London, mener 11 måneder gamle Charlie Gard bør få dø i fred. Foto: Family Handout / AP

Foreldrene nekter å gi opp håpet om at deres 11 måneder gamle sønn skal få eksperimentell behandling, men sykehuset i London mener det kun vil gi ytterligere lidelse. Nå har ansatte ved sykehuset mottatt drapstrusler. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

11 måneder gamle Charlie Gard lider av en sjelden mitokondriesykdom.

Foreldrene til den dødssyke babyen mener eksperimentell behandling i USA vil være det beste for barnet, men sykehuset er uenig.

– Burde få dø i fred

Det vil påføre babyen mer lidelser, han burde få «dø i fred», har sykehuset tidligere uttalt. Ifølge sykehuset er Charlie Gard både blind, døv og har en alvorlig hjerneskade.

Spesialister ved Great Ormond Street Hospital i London, der Charlie ligger i respirator, mener at den eksperimentelle behandlingen ikke vil virke, og at det beste for barnet er om maskinene skrus av.

NEKTER Å GI OPP: Charlie Gards foreldre, Connie Yates og Chris Gard ønsker å ta med barnet til USA. Foto: Tolga Akmen / AFP
NEKTER Å GI OPP: Charlie Gards foreldre, Connie Yates og Chris Gard ønsker å ta med barnet til USA. Foto: Tolga Akmen / AFP

Det har vakt sterke reaksjoner England, og flere utenlandske medier har skrevet om saken.

Saken har vært gjennom flere rettsrunder i England og senest i forrige måned tapte foreldrene saken i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.

Kongressen i USA har gitt babyen permanent oppholdstillatelse slik at han kan få eksperimentell behandling.

Saken ble gjenåpnet i Englands høyesterett tidligere denne måneden. Ifølge den amerikanske professoren Michio Hirano er det 10 prosents sjanse for at en vellykket behandling som vil bedre babyens helsetilstand.

I et rettsmøte fredag sa sykehusets advokat Katie Gollop at resultatene fra Charlies hjerneskanning var «trist lesning» , ifølge AP. Da skal faren ha reagert med å skrike «Ondskap!» til advokaten.

Les også: Eksperimentell medisin bremser aldringsprosessen i mus

– Hetset på gaten og på nettet

Det har den siste tiden vært flere demonstrasjoner utenfor sykehuset. Foto: Tolga Akmen / AFP
Det har den siste tiden vært flere demonstrasjoner utenfor sykehuset. Foto: Tolga Akmen / AFP

Ifølge en pressemelding fra sykehuset har saken blitt så omstridt at enkelte av deres ansatte blitt utsatt for drapstrusler.

– Vi skjønner at det er stor offentlig interesse, og at mange er emosjonelle. Men i løpet av de siste ukene har sykehuset blitt utsatt for en forkastelig bølge av fiendtlighet og forstyrrelser. Ansatte har blitt hetset både på gaten og på nettet, sier styreleder Mary MacLeod i Great Ormond Street Hospital i en uttalelse.

Det var Dagbladet som først omtalte saken i Norge.

– Mange av disse meldingene er truende, inkludert drapstrusler, sier styrelederen.

Etter planen skulle respiratoren som holder babyen i livet skrus av i juni, men legene har gitt foreldrene mer tid med sønnen.

Helseministeren ber om ro

Britenes helseminister Jermy Hunt sendte i går ut følgende Twitter-melding om saken:

Også foreldrene ber om at ansatte ved sykehuset ikke hetses.

Trump har engasjert seg

Til og med Donald Trump har engasjert seg i saken.

«Hvis vi kan hjelpe lille #CharlieGard, for våre venner i Storbritannia og paven, så vil vi være glade for å gjøre det», tvitret Trump tidligere denne måneden.

Les også: – Det er ingen ting man kan gjøre for å redusere risiko for ALS

Personvernpolicy