Åpen for alle - alltid

Politiet: Folk doper seg i jakten på sommerkroppen

30 menn er tatt for doping på ulike treningstudioer. Politiet tror det er jakten på sommerkroppen som er årsaken.
30 menn er tatt for doping på ulike treningstudioer. Politiet tror det er jakten på sommerkroppen som er årsaken. Foto: Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet mener ønsket om den perfekte sommerkroppen er grunnen til at mange menn bruker anabole steroider. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det siste halve året er 30 medlemmer i de store treningskjedene i Kristiansand tatt for doping, skriver Fædrelandsvennen. Alle er menn, mellom 19 og 43 år, som er tatt i en omfattende aksjon Agder-politiet har hatt mot treningssentrene det siste halvåret.

– Dette er vanlige menn fra alle samfunnslag. De bruker doping som en snarvei til å få sommerkroppen 2017, sier Håkon Storesund, leder av narkotikaavsnittet ved Kristiansand politistasjon.

Les også: To politifolk bøtelagt for doping

I aksjonen har politiet beslaglagt sprøyter med anabole steroider. Bruk av anabole steroider kan ha store skadevirkninger, både fysisk og psykisk: Alvorlige depresjoner, veldig høyt aggresjonsnivå og problemer med å få barn.

Jahn Olav Marum, daglig leder på Spicheren, Sørlandets største treningssenter, bekrefter politiets opplysninger om endret bruk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har endret seg mye de siste årene. Tidligere var dette nok i hovedsak et problem i kroppsbygger- og styrkeløftermiljøet, sier han.

– Nå tas preparatene i helt andre sammenhenger, både for å bli slankere, for å tåle mer trening og for å få mer definert muskulatur, og ikke nødvendigvis mer muskelvolum, sier Marum.

Les også: – Hard trening gjør cellene «yngre»