Kronprinsesse Victoria om spiseforstyrrelsene: – Jeg måtte ha profesjonell hjelp

– Jeg ville hele tiden så mye mer enn det jeg klarte å prestere eller kunne være, forteller kronprinsesse Victoria.
– Jeg ville hele tiden så mye mer enn det jeg klarte å prestere eller kunne være, forteller kronprinsesse Victoria. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg måtte lære meg å sette ord på følelsene, sette grenser og ikke pushe meg selv for hardt, noe jeg hadde lett for å gjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det sier den svenske kronprinsessen i et åpenhjertig intervju med TV4 i anledning hennes forestående 40-årsdag 14. juli.

Problemene startet da hun fylte 18. Etter hvert følte hun sterkere på ansvaret som følger med kronprinsessetittelen som datter av Kong Carl Gustaf og dronning Silvia.

Hun stilte stadig høyere krav til seg selv, og forsøkte så godt hun kunne å støtte sine foreldre i deres arbeid. Samtidig opplevde hun i økende grad å bli holdt øye med i alt hun foretok seg.

– Jeg ville hele tiden så mye mer enn det jeg klarte å prestere eller kunne være, forteller hun, ifølge Svensk Damtidning.

Les også: Kronprinsesse Victoria: – Jeg føler en enorm sorg

– Vil hjelpe Sverige

Etter hvert ble presset så stort at hun utviklet alvorlige spiseforstyrrelser. Sykdommen toppet seg for kronprinsesse Victoria i siste halvdel av 90-tallet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da hun ikke lenger klarte å få kontroll på spiseforstyrrelsene, bestemte hun seg for å oppsøke spesialister.

– I USA fikk jeg profesjonell hjelp, noe som var utrolig viktig for meg. Jeg lærte meg å sette ord på følelser og sette grenser, forteller kronprinsesse Victoria.

Hun stiller fortsatt høye krav til seg selv, men har lært seg å leve med både presset og sykdommen.

– Ulempen ved å kreve mye av seg selv, er at man aldri blir helt fornøyd. Men det er ikke bare negativt ettersom det får meg til å ville utvikle meg og gjøre mitt ytterste. Det er det som driver meg for å kunne hjelpe Sverige, sier kronprinsesse Victoria i TV4-dokumentaren.

Les også: Sveriges nye prins får navnet Oscar