Petter Stordalen: – Viktig å beholde humøret, troen og håpet


Se et utdrag fra Expressens intervju med Petter Stordalen tidligere denne uka, hvor han snakker om forholdet til kona Gunhild, i vinduet over.

– Jeg vet at det finnes en enorm kraft i troen og håpet, sier Petter Stordalen om kampen mot sykdommen som har rammet Gunhild Stordalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et større intervju med Expressen fredag snakker hotellkongen om hvordan paret har taklet den svært krevende situasjonen og kommet seg gjennom alle nedturene.

– Jeg skulle gjort alt i verden for at Gunhild ikke skulle få sykdommen. Samtidig vil jeg ikke bytte bort de siste 2-3 årene. Jeg har lært masse. Det har vært krevende situasjoner, men også mange lyspunkt. Det er viktig å beholde humøret, troen og håpet, sier Petter Stordalen til avisen.

Les også: Stordalen: – Akkurat nå finnes det ingen kur for min sykdom

– Går for halv maskin

Selv om Gunhild Stordalen har blitt nødt til å trappe ned, ser Petter Stordalen også fordeler med det.

– På mange måter er det bra for vårt forhold at Gunhild går for halv maskin, fordi hun har mye større kapasitet enn meg. Jeg merker ingenting av at hun går på «halv maskin». Jeg synes hun jobber like mye som før. Hun sover kanskje litt mer, og det er bra. Men hun er så dedikert og reiser så mye og prioriterer så strengt at jeg bare er utrolig imponert over min kjæreste, forteller Stordalen.

Les også: Gunhild Stordalen skal dele scene med Barack Obama

– Jeg tror på henne

Flere ganger kommer han inn på det nære forholdet de har utviklet, og hvor sterkt knyttet de er til hverandre.

Samtidig røper han nye sider av sin kjære.

– Hun er på mange måter mannen i forholdet. Hun reiser rundt og tror at hun skal redde verden, og jeg tror på henne. Når jeg ser på hva Gunhild har utrettet i dag, så når jeg bare Gunhild til knærne. Hun er med og setter dagsorden i verden, sier Petter Stordalen til Expressen.

Les også: Petter Stordalen: – Gunhild kommer til å leve lenge. Så enkelt

– Hun kommer til å leve lenge

Om fremtidsutsiktene og hvorvidt medisinene virker som de skal, sier han dette:

– Du må ha et positivt syn. Det gir lite mening å synke ned i elendigheten og tro at ingenting nytter. Du må tro at denne gang virker stamcelleoperasjonen, cellegiften, medisinene. Jeg har sagt til Gunhild at jeg er helt sikker på at vi vil finne en metoide som gjør at hun kommer til å leve lenge, sier Petter Stordalen, som i intervjuet røper at han brukte to år før han fikk til en date.

Les også: Petter Stordalen: – Vi vet ikke hvor lang tid vi har

Personvernpolicy