Lady Gaga og prins William skal få menn til å snakke om følelser

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prins William og Lady Gaga snakker om viktigheten av å fremme menns mentale helse i unik video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I videoen, som ble sluppet i tirsdag, snakker den amerikanske superstjernen Lady Gaga åpent om psykisk helse med Storbritannias prins William som samtalepartner.

Prins William har sammen med sin bror Harry og sin hustru Catherine bestemt seg for å ta tak i menns mentale helse gjennom stiftelsen Heads Together.

Les også: Rapport: Norge bruker mindre på helse enn andre rike land

Fra sitt kjøkken i Los Angeles snakker Lady Gaga med den britiske arveprisen i Kensington Palace via FaceTime - som om de to skulle være gamle venner.

– Det er mye skam forbundet med det å slite psykisk. Du føler at det er noe galt med deg, sier Lady Gaga (31) blant annet.

Prins Williams på sin side gir honnør til den populære musikeren for at hun så åpent snakker om mental helse.

– Her om dagen leste jeg ditt åpne brev, og jeg syntes det var svært rørende og ikke minst modig av deg å sette ord på så personlige følelser, sier William i videoen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se hele videoen øverst.

Les også: Fortsatt vanskelig å snakke om psykiske problemer

En undersøkelse gjennomført av YouGov på oppdrag fra Verdensdagen for psykisk helse i fjor viser at nordmenn fortsatt mener det er vanskeligere å snakke om vår psykiske helse enn om våre fysiske plager.

Undersøkelsen viste også at de fleste av oss vil oppleve en psykisk knekk i livet. Annenhver nordmann har opplevd å ha hatt psykiske utfordringer som har påvirket en over tid det siste året.