Snåsamannen: – Slutten nærmer seg

– Du skal se at snart en dag blir korset fjernet fra det norske flagget. Vi må ta vare på kulturen vår, de gode verdiene, oppfordrer Joralf Gjerstad.
– Du skal se at snart en dag blir korset fjernet fra det norske flagget. Vi må ta vare på kulturen vår, de gode verdiene, oppfordrer Joralf Gjerstad. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I årevis har Joralf Gjerstad hjulpet utallige nordmenn som har slitt med ulike plager. Nå innser 90-åringen at tiden som healer snart er over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Slutten nærmer seg. Nå kan jeg fortelle dette, så får folk tro hva de vil, sier «Snåsamannen» i et åpenhjertig intervju med Spaniaavisen.

– Tiden er inne for det. Dette er det rette stedet for en fin avslutning. Det er så fint her på Solgården på Costa Blanca, forteller 90-åringen.

11. april fyller han 91 år.

Les også: Snåsamannen avslører spionfortid

– Folk lo av meg

Joralf Gjerstad fra Snåsa i Nord-Trøndelag er kjent som angivelig synsk og helbreder med «varme hender». Han vokste opp under enkle kår og fikk bare fem års skolegang.

– Det ble gjort mye narr av meg da jeg var yngre. Folk lo av meg, det var ikke bra. Men mange av dem ble stille da de så hvordan jeg helbredet både lamme og døve. Men det jeg aldri fortalte er at det er Gud som hjalp meg, det er han som har gitt meg kreftene til å helbrede folk. Jeg har bedt mye til ham, forteller Gjerstad til Spaniaavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Snåsamannen: – Trump blir skutt

Bløffmaker eller mirakelmann?

Etter å ha virket i det stille i flere tiår ble Joralf Gjerstad etter hvert rikskjendis. Gjerstad har avslått å la seg teste av «vitenskapsfolk eller annen ekspertise», og han har måttet tåle skarp kritikk fra flere hold.

Han hevder å ha tatt imot tusenvis av mennesker gjennom femti år som healer. Flere profilerte personer har oppsøkt Snåsamannen i håp om å få hjelp.

I 2016 kom filmen om Snåsamannen i regi av Margreth Olin.

– Jeg er sikker på at han ikke er en bevisst sjarlatan eller lurendreier. Det kan jeg si fordi jeg kjenner ham etter å ha jobbet med ham i flere år. Det er ikke mulig å være uberørt etter et møte med Joralf, sa hun til TV 2 i forbindelse med filmlanseringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ikke gi utlendingene makt

Sin høye alder til tross er samfunnsengasjementet fortsatt stort. To dager før innsettelsen av president Donald Trump kom han med følgende spådom:

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De kommer til å ta ham. Trump blir skutt. Jeg er skuffet over amerikanerne. Det er et skummelt valg de har gjort, et valg som vil få innvirkning på hele verden, sa Gjerstad til Namdalsavisa.

Snåsamannen er også bekymret for samfunnsutviklingen i Norge.

– Det hjelper ikke hvilket parti som vinner valget til høsten dersom vi ikke verner om det norske demokratiet. Vi kan ikke åpne dørene for utlendinger og gi dem makt til å styre landet. Det er farlig å si det, men det er sant, uttalte 90-åringen til lokalavisen.

Les også: Snåsamannen: – Får signaler i egen kropp om folk er syke

– Korset blir fjernet fra flagget

Nå frykter Gjerstad at den norske kulturen er i ferd med å forvitre, og forventer at den negative utviklingen bare vil aksellerere.

– I dag finnes det så mye vondt. Det er krig overalt, uærlige mennesker, og alt handler om penger og økonomi. Kirkene stenger, og du skal se at snart en dag blir korset fjernet fra det norske flagget. Vi må ta vare på kulturen vår, de gode verdiene, oppfordrer Joralf Gjerstad via Spaniaavisen.