En av tre mener det drikkes for mye i jobbsituasjoner

En tredel av nordmenn mener det drikkes for mye alkohol i jobbsammenheng, som på julebord. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
En tredel av nordmenn mener det drikkes for mye alkohol i jobbsammenheng, som på julebord. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det blir for mye alkohol på julebord, seminarer og jobbmiddager, mener en av tre nordmenn, ifølge en ny spørreundersøkelse. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

–Dette er et klart varsku til alle bedriftsledere, som har et spesielt ansvar for alkoholkulturen på arbeidsplassen. Det er kanskje på tide at man finner på noe annet på kick-off arrangementer og julebordene enn å dele ut gratis drikkebonger, sier fagdirektør Kari Lossius ved stiftelsen Bergensklinikkene til Dagbladet.

Spørreundersøkelsen Helsepolitisk barometer viser at 38 prosent mener det drikkes for mye i jobbrelaterte situasjoner, og av disse er 28 prosent i arbeid. Andelen kvinner som svarer bekreftende på spørsmålet er 43 prosent, og det er de eldre og yngre som mener det er for mye drikking – i gruppen personer mellom 45 og 59 år er andelen kun 29 prosent.

Ifølge avisen er rundt en firedel av all alkoholkonsum i Norge jobbrelatert.

Les også: Forskning: Litt alkohol knyttes til lavere risiko for noen hjerteproblemer

Forskning: Menn tåler ikke mer alkohol enn kvinner

Tre til fem drinker i uka kan være bra for hjertet

– Det finnes ingen kur for bakrus