«Verdens tyngste» kan endelig se lysere på livet

Se video av hvordan Eman kom seg til sykehuset.

Eman Ahmed har fått nytt håp om et bedre etter å ha gjennomgått en vellykket og livsviktig slankeoperasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egyptiske Eman Ahmed (36), som med sine 500 kilo trolig var verdens tyngste kvinne, har gjennomgått en vellykket slankeoperasjon, melder CNN.

Eman ble operert på et indisk sykehus i New Dehli torsdag denne uken.

– Hun er veldig glad. Hun begynte å danse i sengen, forteller legen som gjennomførte operasjonen, Muffazal Lakdawala, til CNN.

Lakdawala opplyser overfor CNN at Eman har gått ned 100 kilo etter operasjonen.

– Emans parametere er stabile. Både nyrefunksjonen og elektrolyttnivåene har bedret seg, sier han til CNN.

Skal ytterligere ned i vekt

Planen er ifølge Lakdawala at Eman skal ytterligere ned i vekt før hun reiser hjem til Egypt, og 36-åringen vil trolig gjennomgå en ny slankeoperasjon neste år.

Lakdawala har lovet å gi Eman oppfølgingen hun trenger for at hun skal klare å nå målet om å veie under 100 kilo innen tre år.

Eman kan også takke søsteren Shaimma for at hun nå har fått en livsviktig slankeoperasjon. Shaimma startet i fjor en kampanje i sosiale medier for å redde søsterens liv. Lakdawala la merke til kampanjen og tilbød seg å hjelpe til med å samle inn penger til operasjonen. Alt gikk imidlertid ikke knirkefritt. Indiske myndigheter nektet opprinnelig Eman visum ettersom hun ikke kunne møte opp på ambassaden i Kairo. Men etter mye oppmerksomhet i media, valgte ambassaden å snu.

Doctor Muffazal Lakdawala er svært fornøyd med resultatene så langt. Foto: Divyakant Solanki / EPA
Doctor Muffazal Lakdawala er svært fornøyd med resultatene så langt. Foto: Divyakant Solanki / EPA

Bakgrunn: Eman (500 kilo) får endelig operasjon

Måtte løftes med heisekran

Naturlig nok var det ikke bare enkelt å få Eman til sykehuset. 36-åringen måtte fraktes på en spesialkonstruert seng laget av EgyptAir for å kunne ta turen fra Egypt til India. Det siste stykket av turen ble hun fraktet på et lasteplan, og da hun ankom sykehuset måtte hun løftes inn med en heisekran.

Se video øverst i saken

Ifølge familien veide Eman fem kilo da hun ble født. Hun ble raskt diagnostisert med elefantiasis, som ifølge Wikipedia er en tilstand der lymfedrenasjen er hindret, noe som fører til at visse kroppsdeler hovner opp. Etter Eman ble rammet av et slag, gikk hun drastisk opp i vekt.

I et intervju med BBC i forkant av operasjonen, fortalte Lakdawala at han trodde Eman var feildiagnostisert og at hun egentlig lider av et fedme-relatert ødem. Dette kan forklare de enorme hevelsene.

Før operasjonen hadde ikke Eman vært utenfor huset sitt på 25 år.

Les også:

Smittevernlege advarer: – Ikke spis fersk kylling

Slik regner du ut din egen BMI

Nordmenn med fedme har tre ganger så mange sykedager

– Overvekt og levevaner kan være et betent tema

Personvernpolicy