Døde etter å ha rørt verden med sin siste hilsen

<p>Nardya Miller døde etter å ha tilbragt sine siste dager på sykehuset i Brisbane der hun fikk lindrende behandling. Foto: Godfundme</p>
Nardya Miller døde etter å ha tilbragt sine siste dager på sykehuset i Brisbane der hun fikk lindrende behandling. Foto: Godfundme

Australske Nardya Miller (25) satte fokus på organdonasjon i en rekke internasjonale medier med sine siste ord på Instagram. I dag måtte den unge kvinnen gi slipp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cystisk fibrose

  • Cystisk fibrose er en arvelig sykdom med forstyrrelser i kjertelfunksjonen i flere organ. Det er særlig symptomer fra lungene og magetarmkanalen som dominerer sykdomsbildet.
  • Sykdommen fører til dannelse av et unormalt seigt slim som tetter igjen kjertler og utførselsganger spesielt i lunger, bihuler, bukspyttkjertel og mannlige kjønnsorgan.
  • Behandlingen av cystisk fibrose varierer med alvorlighetsgraden og hvilke organer som er rammet.

Kilde: NHI.no

«Kanskje har jeg kjent deg hele mitt liv, kanskje har jeg kjent deg i 10 år, kanskje har jeg kjent deg i bare kort tid. Men i løpet av bare en uke nå så vil jeg aldri kjenne deg igjen. Jeg vil aldri se ansiktet ditt, snakke til deg, røre ved deg, holde deg, noensinne igjen.»

Slik innledet australske Nardya Miller (25) sin siste hilsen til familie, venner, kjente og ukjente på bildedelingstjenesten Intagram. Hun ble født med cystisk fibrose og gjennomgikk en lungetransplantasjon i 2014.

Dessverre ville ikke kroppen ta til seg de nye organene, og dermed fikk hun den knusende beskjeden om at hun kun hadde dager igjen å leve. Etter å ha lastet opp et bilde av seg selv i sykesengen, skrev hun blant annet at hennes venner vil få informasjon om begravelsen.

«Ikke vær lei dere for meg. Alt jeg ønsker er å bli husket som jenta som lyste opp dagen din i det minste én gang. Og vær så snill, jeg ber deg om å leve livet ditt til det ytterste», avsluttet hun.

Millers siste ord ble snart plukket opp og spredt videre i ulike medier verden over - også her hjemme. Forloveden Liam Fitzgerald fortalte i et intervju med Sunshine Coast Daily at han håper hennes hilsen samtidig kan sette et viktig fokus på organdonasjon.

– Eneste måten folk kan få en ny sjanse, er gjennom organdonasjon, sa han.

Les også: Ny fransk lov gjør alle til potensielle organdonorer – også mot pårørendes vilje

Personvernpolicy