Meny

Å bli gammel kan gjøre deg mer kreativ

Forskerne har undersøkt personer over 50 år og funnet at lettdistraherte mennesker har litt lettere for å finne løsninger på problemer. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når vi blir eldre, svekkes evnen til å lære nye ting. Men å bli gammel og distré kan også gjøre oss til mer kreative problemløsere, ifølge en ny studie.

Studien er publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Trends in Cognitive Sciences.

Forskerne har undersøkt personer over 50 år og funnet at lettdistraherte mennesker har litt lettere for å finne løsninger på problemer. Det henger sammen med at de både har økt evne til å ta i bruk informasjon som tidligere kanskje ikke var relevant, og at de har større mulighet til å oppdage mønstre i omverdenen.

– I visse oppgaver er det en fordel å ha et lavere kognitivt fokus før man tar til seg informasjon som finnes i omgivelsene, sier psykologiprofessor Peter Juslin ved Uppsala universitet til Vetenskapsradion i Sveriges Radio.

Han utelukker ikke at yngre og kreative mennesker også er lettdistraherte, og at de derfor har lettere for å oppdage ting i sine omgivelser som de kan bruke på en konstruktiv måte.

Helse og livsstil
Populært