Åpen for alle - alltid

Dødssyke Adam ber nettet om hjelp

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den israelskfødte trebarnsfaren i USA trenger desperat en benmargsdonor og går bredt ut i jakten på en match.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Adam Kreif (31) fikk i sommer beskjeden om at han har leukemi. Han får behandling, men siden leukemien er så aggressiv er han helt avhengig av en beinmargsdonor for å ha en sjanse til å overleve sykdommen. Han bor med sin kone og tre barn i Florida, men er for tiden i Los Angeles for å få behandling.

– Jeg må innse at overlevelsessjansene for denne sykdommen ikke er spesielt høye, sier han til TV-stasjonen WSVN.

Les også: Missedronning forfalsket kreftdiagnose

Kjendisstøtte

Han og familien sammen med den veldedige organisasjonen Gift of Life har startet en kampanje for å få folk til å melde seg som beinmargsdonorer. Så langt er det ingen på den internasjonale donorlisten som matcher med Adam.

Kampanjen har raskt skutt fart og fått stor oppmerksomhet i både USA, men også Adams fødeland Israel. Nylig gikk også superstjernen Kim Kardashian ut og ba folk om å støtte Adams sak.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg fokuserer på at folk i bunn og grunn er gode. Jeg tror folk flest ønsker å hjelpe andre, sier Adams kone Leah til tv-kanalen.

Les også: Kreftsyke Abby (4) «giftet» seg med sin favorittsykepleier

Norsk benmargsregister

I videoen hevder de en transplantasjon ikke er verre enn en blodoverføring. Ifølge Oslo Universitetssykehus sine nettsider stemmer dette med stamcelletransplantasjon, mens en benmargstransplantasjon innebærer full narkose for donoren.

Les også: «Det er den beste gaven jeg har gitt noen gang»

Også i Norge finnes det et benmargsgiverregister , som driftes av Oslo Universitetssykehus. I Norge kan alle mellom 18 og 40 år som er blodgivere også melde seg i benmargsregisteret. Det rommer omtrent 30.000 nordmenn. Internasjonalt finnes det over 25 millioner donorer.