Meny

64 prosent av forbrukere på verdensbasis kutter ut mat

I India følger 21 prosent av befolkningen en glutenfri diett. Foto: AFP Relaxnews

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir stadig vanligere å følge dietter som ekskluderer visse matvarer.

64 prosent av deltagerne i en verdensomspennende undersøkelse oppgir at de følger en diett som innebærer å kutte ut visse matvarer.

Det viser en ny trendrapport fra Nielsens Global Ingredient. Rapporten er basert på en spørreundersøkelse som 30.000 forbrukere fra 63 land svarte på, skriver nyhetsbyrået AFP Relaxnews.

Frykt for overvekt, diabetes, høyt kolesterol og blodtrykk er noen av årsakene til at forbrukere på verdensbasis velger å kutte ut visse matvarer, ifølge nyhetsbyrået AFP Relaxnews. Overraskende nok var ikke allergi og intoleranse en vesentlig årsak til å kutte ut mat.

Les også: Nima kan oppdage selv små spor av gluten

I Afrika og i Midt-Østen skyldes det hovedsakelig religiøse og kulturelle årsaker. Selektive kosthold er faktisk mindre vanlig i vestlige land. Henholdsvis halvparten av amerikanske forbrukere og 44 prosent av europeiske forbrukere følger en diett. I Spania, Italia og Frankrike var det mindre vanlig enn i resten av Europa, kun 37 prosent av forbrukere i disse landene fulgte en diett.

Undersøkelsen viser at det er mest populært å følge en glutenfri diett i India (21 prosent), Mexico (20 prosent) og Filipinene (20 prosent).

En tredjedel av deltagerne som svarte på undersøkelsen oppga at de bodde med noen som var allergiske.

Oversatt og tilrettelagt av Kathleen Buer (ABC Nyheter)

Les også:

Folk vet ikke at alkohol kan forverre allergi

Dette er nevropatisk smerte

Helse og livsstil
Populært