McDonalds under press for å fjerne antibiotikabehandlet kjøtt

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Én uke etter at McDonalds kunngjorde at de har faset ut bruken av antibiotikabehandlet kylling i USA, blir hurtigmatgiganten møtt med krav om å gjøre det samme for alle kjøttprodukter – og over hele verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den London-baserte organisasjonen ShareAction har satt i gang en kampanje hvor selskapet oppfordres til å kutte ut all bruk av kylling-, svin- og meieriprodukter som kommer fra dyr som har fått antibiotika, skriver BBC. Organisasjonen ber folk om å bidra ved å selv sende epost til burgerkjeden.

Bruken av antibiotika i dyrehold er ifølge forskere en medvirkende årsak til framveksten av såkalte superbakterier, som er resistente mot antibiotika.

I forrige uke kunngjorde McDonalds at de har sluttet å bruke kyllingprodukter behandlet med antibiotika, men bare i restaurantene i USA. Burgerkjeden, som har over 30.000 filialer verden over, sier til Reuters at det er for tidlig å sette et tidspunkt for full utfasing av antibiotikabehandlede produkter. Selskapet viser til at varierende forskrifter verden over gjør arbeidet vanskelig, men sier at de «fortsetter å evaluere denne saken jevnlig».

Les også:

McDonald’s i sjokk: Slik blir kyllingene behandlet

– Skal vi lage en McWhopper?

Personvernpolicy