Høyteknologisk neseklemme skal gjenerobre natteroen

Bruker samme teknologi som støydempende øreklokker i kampen mot snorking.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om du holder hele nabolaget oppe med snorkingen din, så bør du kanskje følge litt ekstra med på denne nye dingsen fra Israel.

Kansellerer lyden

Forskere fra QuietLife Teknologies har utviklet en høyteknologisk neseklemme som regelrett kansellerer snorkelyden på samme måte som støydempende øreklokker.

«Silent Partner» har en innebygget mikrofon som sender ut lydbølger på samme bølgelengde som snorkingen. Dermed kansellerer de to lydene hverandre ut og alle andre i nærheten får tilbake natteroen.

Les også: Genial dings kan få slutt på snorkingen

– Den gjennomsnittlige snorkingen er på rundt 70 desibel. Vår innretning kan redusere det med 15 desibel fra 20 centimeters avstand. Det er en ganske stor reduksjon og reduserer snorkelyden betraktelig, sier Nethanel Eyal ved QuietLife Teknologies til Reuters.

Mange ulike søvntips

Og når du først får sove, kan det være verdt å merke seg at det ikke er likegyldig for helsen om du sover på ryggen på magen eller på siden.

Og hvis det ikke er din egen eller andres snorking som gjør at du ikke får sove, finnes det flere tips til hva du kan gjøre. Du kan kvitte deg deg med klokker , ta deg en kopp urtete før leggetid eller spise matvarer med mye tryptofan.

Og om du virkelig ikke får sove, er det like greit å stå opp og gjøre noe annet en liten stund.

Les også: Studie: – Lite søvn kan gi deg hjerneskade

Personvernpolicy