Meny

Regjeringen åpner for e-sigaretter

Frp har fått gjennomslag i regjeringen for at e-sigaretter skal tillates for salg i Norge. Illustrasjonsfoto. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen går inn for at e-sigaretter skal tillates for salg i Norge. – Et sunnere alternativ for dem som vil slutte å røyke, mener Frp.

– Det har vært viktig for oss å få gjennomslag for dette fordi e-sigaretter vil kunne hjelpe mange mennesker til å slutte med tobakk, sier stortingsrepresentant Morten Wold, Frps talsperson på området, i en pressemelding.

Les også: USA forbyr e-sigaretter på fly

Regjeringen skal om kort tid fremme en egen lovproposisjon i forbindelse med EUs tobakksdirektiv.

– Norge er forpliktet til å følge opp EUs tobakksdirektiv. Det er bra at direktivet har som mål å gjøre tobakk mindre tiltrekkende på unge, sier Wold.

E-sigaretter uten nikotin er i dag tillatt for salg i Norge. Privatpersoner kan importere sigaretter med nikotin fra utlandet, men da som legemiddel.

Les også: Studie: E-sigaretter bidrar til røykeslutt i England

– Det nye nå er at det ikke vil være restriksjon på smak, og det er tillatt med inntil 20 mg nikotin, sier kommunikasjonsrådgiver i Frp, Lone Kjølsrud, til NTB.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus