Unngå nattspising – reduser risikoen for brystkreft

<p>Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)</p>
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Kvinner som unngår å spise sent på kvelden, kan redusere risikoen for å bli rammet av brystkreft igjen, viser en ny studie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinner som er diagnostisert med brystkreft i et tidlig stadium, kan redusere risikoen for å få svulst igjen ved å la det gå 13 timer eller mer mellom kveldsmat og frokost, viser studien som ble publisert torsdag.

Funnene, som er gjengitt i siste utgave av Journal of The American Medical Association (JAMA) Oncology, bygger på tidligere studier på gnagere.

Les også: – Kvinner med brystkreft som er fysisk aktive, har lavere dødsrisikoForskningen viste at fasting på kveld og natt kan hindre høyt blodsukker, betennelse og vektøkning, som alle kan forverre kreftsykdommen.

Den nye studien er basert på en kartlegging av 2.413 kvinner diagnostisert med brystkreft i et tidlig stadium mellom 1995 og 2007. Kvinnene som fastet mindre enn 13 timer per natt hadde 36 prosent høyere risiko for å bli rammet av brystkreft igjen, enn dem som ikke spiste på 13 timer eller mer.

Les også: Nikki var bare 23 år da hun fikk aggressiv brystkreft

– Tidligere forskning har fokusert på hva man ikke skal spise for å unngå kreft, men når vi spiser kan også spille inn, for det ser ut til å påvirke stoffskiftet, sier Catherine Marinac, forfatteren bak studien og doktorgradsstipendiat ved universitetet i California.

Les også:

Noe av det viktigste du kan gjøre er å bli kjent med brystene dine

Chrissy (8) lider av sjelden form for brystkreft

Norsk studie: Røyking øker faren for brystkreft

Personvernpolicy