Meny

Tannleger frykter priskrigen gir flere hull i tennene

Priskrigen på godteri kan være skummelt for tennene, mener tannleger. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagligvarebutikkenes priskrig på smågodt gjør at mange spiser mer godteri over lengre tid, og dermed får dårligere tannhelse, mener tannleger.

– Det er klart vi blir bekymret for folks helse når vi ser at butikkhyllene er tomme for smågodt. I påsken legger man bort de regelmessige vanene, og da kan det fort bli mye småspising av smågodt som er skadelig for tennene, sier fylkestannlege Berit Binde i Buskerud til NRK.

Les også: Solgte 1,6 tonn smågodt på én dag

Hun understreker at det skal være lov å kose seg ekstra i påsken, men at det er viktig at man går tilbake til sunne vaner igjen når høytiden er over.

– Det er når man etablerer dårlige vaner og spiser søtsaker over lengre tid at det er fare for skader og hull i tennene, påpeker hun.

Les også: Smågodtkrigen bekymrer fagfolk

I flere uker har nordmenn kunnet hamstre smågodt for 29 kroner kiloen. Nå er det imidlertid snart slutt på prisfesten. Butikkledere forteller til Adresseavisen at prisene trolig økes igjen allerede fra kommende tirsdag.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus