Åpen for alle - alltid

Ecstasy kostet Jordy (20) nesten livet - nå advarer han andre

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Legene kan ikke tro at jeg fortsatt er i live, sier Jordy Hurdes fra Australia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Å gå ut og ha det gøy er bra. Å ta party-dop virker som en morsom mulighet, og du tror ikke det er noe som vil endre livet ditt. Jeg er heldig som er i live nå, og jeg kommer muligens til å stamme og ha rykninger resten av livet, på grunn av nerve- eller hjerneskade», skrev Jordy Hurdes fra Victoria i Australia på sin Facebook-side lørdag.

Meldingen ble delt mange tusen ganger og likt av mer enn 23.000 mennesker. Nå har han fulgt opp ved å lage en video, som han også har publisert på Facebook.

– Jeg vil dele min historie om hva som skjedde med meg. Dette er ikke for å få sympati, men for å skape bevissthet, sier han mens han stammer kraftig og har tydelige rykninger i kroppen.

Se videoen øverst i saken.

Les også: Irland legaliserte ecstasy ved en glipp

– Legene kan ikke tro at jeg fremdeles er i live, jeg er så takknemlig for at jeg fremdeles er her. Nå må vi bare vente å se om jeg vil ha varige skader med rykninger som jeg har nå, som dere ser, og stamming, sier Hurdes i videoen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han forteller videre at han er helt utslitt av muskelspasmene.

– Vi vet ikke om det vil forsvinne eller bli bedre, men vær så snill folkens, ikke la dere dra inn i dette. Det virker bare som lek og moro, med en billig pille til 25 dollar, men det er ikke verdt det. Hvis jeg må leve slik som dette vil resten av livet, vil det være tøft. Vær den sterke personen som sier nei til dopet. Gjør det for meg, sier 20-åringen.

Han ber folk om å dele budskapet om hvordan det å ta party-dop kan endre livet på et blunk.

– Hvis jeg kan få minst et par folk til å forstå, kan jeg ha reddet noens liv, sier Hurdes.

Les også:

Smuglet narkotika i frossen kylling

– Offshoreansatte sniffer kokain på jobb