Fett-kutt ikke den beste slankemetoden

Kutt av fettholdig mat er ikke den beste slankemetoden, ifølge ny forskning. Foto: NTB scanpix
Kutt av fettholdig mat er ikke den beste slankemetoden, ifølge ny forskning. Foto: NTB scanpix

Lavfett-dietter er ikke bedre enn andre slankeregimer, viser en ny studie. Dermed fortsetter debatten om hvordan man best kommer seg ned i vekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gjennomgang av 53 vitenskapelige studier, som omfatter mer enn 70.000 voksne mennesker fra flere forskjellige land, viser at det ikke finnes «noen gode bevis for å anbefale lav-fett-dietter», sier en av forfatterne, Deirdre Tobias ved sykehuset Brigham and Women's Hospital i Massachusetts.

– Forskningen støtter ikke lavfett-dietter som den optimale strategien for å gå ned i vekt, sier hun. Tvert imot viser studien at lavkarbodietter er mer effektive og kan gi over tre ganger så stort vekttap som en lavfett-diett.

Les også: Fant ingen negative helseeffekter av mettet fett

Tobias sier at det trengs mer forskning for å finne enda bedre metoder for langsiktig vekttap og å holde på vekten. I en kommentar til forskningsresultatene, som er publisert i The Lancet Diabetes & Endocrinology journal, understrekes det at det totale vekttapet var lavt, uansett hvilken diett man valgte. Forskere peker derfor på at den en enkle metoden med å spise mindre og trene mer kan være det mest effektive.

Bakgrunn: – Å spise bearbeidet kjøtt daglig øker kreftrisikoen

Personvernpolicy