Meny

Sykepleiere mener liv står i fare i eldreomsorgen

Samhandlingsreformen har ført til stort press på sykepleierne i eldreomsorgen, viser en ny kartlegging. Illustrasjonsfoto: Frank May (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk Sykepleierforbund mener bemanningen er så lav i eldreomsorgen at det kan gå på livet løs.

En ny kartlegging forbundet har gjort blant sykepleiere i sykehjem og i hjemmesykepleien, viser at 72 prosent mener det brukes for lite tid på den enkelte pasient, ifølge TV 2.

Arbeidsbelastningen på de ansatte har økt etter at samhandlingsreformen ble innført for tre år siden, uten at det møtes med flere ressurser eller økt kompetanse, viser undersøkelsen som er utført av Telemarksforskning for Norsk Sykepleierforbund.

Les også: Regje­rin­gen vil lage trygg­hets­stan­dard for sykehjem

I undersøkelsen svarer 75 prosent at de ofte opplever at pasientene som skrives ut fra sykehuset, fortsatt trenger sykehusbehandling. 72 prosent mener det brukes for liten tid på den enkelte pasient. Bare 37 prosent mener at pasientenes behov for sosial kontakt og fellesskap ivaretas godt nok.

Mange sykepleiere opplever at de har ansvar for så mange pasienter at de ikke klarer å holde oversikt, ifølge forbundet.

– Når du ikke har oversikt over pasientene du har ansvar for, da kan det også være fare for liv, sier nestleder Solveig Kopperstad Bratseth i Norsk Sykepleierforbund til TV 2.

Les også: Oslo Ap lover bedre eldre­om­sorg med eien­doms­skatt

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus