Gladnyhet for folk med tannlegeskrekk

En ny metode får tannen til å reparere hull selv, uten boring og fylling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny type tannbehandling kan hjelpe tannen til selv å reparere skaden hullet har skapt. Det britiske selskapet Reminova har funnet en metode som øker hastigheten på prosessen tannen reparerer seg selv.

Se også: Her trekker norske Veronika (29) sin egen tann

Pasientens tann rengjøres, og mineraler påføres. En svak elektrisk puls settes på, som dytter ionene i mineralene inn i hullet. Dette kick-starter og øker hastigheten på det som kalles remineralisasjon, tannens naturlige evne til å reparere seg selv.

Se også : Han er helt ute etter tannlege-narkosen

Behandlingen tar omtrent like lang tid som å få på plass en fylling. Men det er ikke behov for bedøvelse eller boring, som gjør behandlingen smertefri.

– Om barn kan få en mer positiv opplevelse av tannlegebesøk, uten boring og smerte, øker det sannsynligheten for at de vil gå til regelmessige tannlegebesøk som voksen, sier tannelge Barry Quinn til Reuters.

Se også: Fars geniale idé for å trekke tenner

Metoden vil antagelig også være er gladnyhet for de som har tannlegeskrekk. Lyden og smerten ved boring av hull kan snart være en saga blott. Den nye behandlingsmetoden skal nå gjennom flere kliniske tester før den er klar for tannlegekontorene.

Personvernpolicy