Får anfall: Her redder hunden livet hennes

Hunden Poppy har én jobb – det er å redde livet til eieren Shannon (23).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske Shannon Locke fra Bangor i Nord-Irland sliter med epilepsi. Anfallene kan i verste fall være dødelige om de kommer uventet på. Derfor har hun trent opp labradoren Poppy, til å bli en epilepsihund.

Poppy kan nemlig oppdage om et epilepsianfall er på vei, så tidlig som 15-20 minutter før det slår ut. Poppy advarer eieren ved å legge en pote på brystet hennes.

Filmet anfall

Shannon kunne dermed sette opp et kamera som viser hvordan Poppy ikke bare advarer henne i forkant, men også hvordan hunden sikrer at hun ikke får pusteproblemer under selve anfallet.

Les også: Lissis snute redder Amunds liv

For da epilepsianfallet er et faktum, begynner Poppy å jobbe. Hun slikker febrilsk eierens ansikt fri for slim og frigjør dermed luftveiene hennes.

– Første gang hun reagerte, skjønte jeg ikke hva hun ville, men etter en stund forsto jeg at hun reagerte på at noe var galt, forteller Locke til nettavisen Belfast Live.

Les også: Victor (8) reddet pappas liv fem ganger

– Beste venn og livredder

Shannon filmet også hendelsen for å vise hvor viktig epilepsihunder kan være for sine eiere. Locke er et aktivt medlem av den veldedige organisasjonen Disability Assistance Dogs.

– Hun er ikke bare min beste venn, hun er en livredder. Hun har også gitt meg selvtilliten til å komme meg ut mer og nyte livet, sier hun til nettavisen.

Les også: Ja takk til flere servicehunder

Ifølge Belfast Live er Poppy nå en del av en studie ved Queen’s university i Belfast hvor de forsker på hvordan hunder kan hjelpe epilepsipasienter verden over.

Personvernpolicy