Slik blir bacon sunt

Polske forskere har utviklet svinekjøtt som skal være sunnere og kalorifattig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bacon-elskere som teller kalorier, kan kanskje om ikke lenge spise mer svin. Forskere ved landbruksuniversitetet i Warszawa har samarbeidet med det polske forskerakademiet i utviklingen av kjøttproduktene.

Fôr og innpakning endres

Både i måten grisene fôres på, og måten kjøttet behandles på i etterkant skal gjøre at kjøttet har færre kalorier og lenger holdbarhet, uten at det går utover smaken.

Les også: – Tykk og sunn er bedre enn tynn og usunn

– Svinekjøtt-produktene våre har mindre kalorier, mindre fett og høyere andel flerumettede fettsyrer, mer mineraler og proteiner, - mindre allergener og inneholder ikke polyfosfater. I tillegg er holdbarheten lenger, sier professor Agnieszka Wierzbicka til Reuters.

Se også denne: Grisen som ikke ville bli bacon

Deler kunnskapen

Kjøttet konserveres med gass i lufttette pakninger som gjør at holdbarheten økes med 60 prosent. Produksjonsmetoden gjør at vannet er bedre knyttet til kjøttet på cellenivå, som hindrer bakterier i å spre seg.

Forskerne sier de vil gjøre teknologien tilgjengelig for alle svinebønder og kjøttindustrien i EU.

Personvernpolicy