Meny

Slik blir bacon sunt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Polske forskere har utviklet svinekjøtt som skal være sunnere og kalorifattig.

Bacon-elskere som teller kalorier, kan kanskje om ikke lenge spise mer svin. Forskere ved landbruksuniversitetet i Warszawa har samarbeidet med det polske forskerakademiet i utviklingen av kjøttproduktene.

Fôr og innpakning endres

Både i måten grisene fôres på, og måten kjøttet behandles på i etterkant skal gjøre at kjøttet har færre kalorier og lenger holdbarhet, uten at det går utover smaken.

Les også: – Tykk og sunn er bedre enn tynn og usunn

– Svinekjøtt-produktene våre har mindre kalorier, mindre fett og høyere andel flerumettede fettsyrer, mer mineraler og proteiner, - mindre allergener og inneholder ikke polyfosfater. I tillegg er holdbarheten lenger, sier professor Agnieszka Wierzbicka til Reuters.

Se også denne: Grisen som ikke ville bli bacon

Deler kunnskapen

Kjøttet konserveres med gass i lufttette pakninger som gjør at holdbarheten økes med 60 prosent. Produksjonsmetoden gjør at vannet er bedre knyttet til kjøttet på cellenivå, som hindrer bakterier i å spre seg.

Forskerne sier de vil gjøre teknologien tilgjengelig for alle svinebønder og kjøttindustrien i EU.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus