– Responsen har gjort det verdt å stå frem

NRK-profil Carina Olset sto frem og fortalte om tarmsykdom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag denne uken snakket den profilerte NRK-programlederen Carina Olset (33) for første gang åpent ut om sin kroniske tarmsykdom, Ulcerøs kolitt.

Etter at hun valgte å stå frem med sin historie under et foredrag for Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer, har 33-åringen mottatt en rekke tilbakemeldinger.

– Det har vært helt overveldende, og veldig, veldig hyggelige tilbakemeldinger. Også fra folk som har sykdommen, som sier at de har fått mot til å si ifra til sjefen sin om at de trenger en plass litt nærmere toalettet, for eksempel... Ting som gjør hverdagen mye, mye lettere for folk som er rammet, sa Olset om responsen da hun gjestet radioprogrammet «Norgesglasset» ifølge Seher.nor.

Bakgrunn: Carina Olset åpen om tabubelagt sykdom

– Tatt fra meg alt

I foredraget fortalte NRK-profilen at hun under en påsketur til New York i 2011 for første gang skjønte at noe var galt.

Siden den gang har 33-åringen vært innlagt på sykehus flere ganger grunnet sykdommen.

I julen hadde hun planer om å besøke familien i Nord-Norge, men ble i stedet innlagt på isolat.

– Da følte jeg at sykdommen hadde tatt fra meg alt, fortalte hun åpenhjertig.

– Verdt det

Olset angrer ikke på at hun valgte å stå frem med sin historie.

– All responsen har gjort det verdt det å stå frem, bare at jeg kan bidra littegrann, sa hun i «Norgesglasset».

Arne Schatten, Generalsekretær i Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer, var tidlig ute med å hylle Olset for sin åpenhet om sykdommen.

– Inntil Carina Olset gikk på podiet i går har dette vært så tabubelagt at jeg i mine 16 år i Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer ikke noen gang har hørt en så åpen pasienthistorie, sier han til Dagbladet.

Personvernpolicy