Meny

Strekkmerke-kampanje brer om seg i sosiale medier

En kampanje på sosiale medier taler strekkmerkenes sak. Foto: Shutterstock

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Omsider er strekkmerker i ferd med å få litt kjærlighet.

I en kampanje som de siste dagene har bredt om seg på sosiale medier skal de tabubelagte strekkmerkene gjøres til noe fordomsfritt.

I kampanjen «Love your lines» oppfordres kvinner til å omfavne sine strekkmerker som en positiv ting ved å legge ut bilder av dem på sosiale medier.

Instagram-kontoen Loveyourlines ble startet av to mødre, og har nå postet hundrevis av bilder av «ekte kvinner, ekte kropper og ekte selvtillit». Kontoen har foreløpig fått over 110.000 følgere.

Kvinner i alle aldre

De stilfulle svart-hvitt-bildene viser lår med sikk-sakk-mønster, rynkete mager og stripete bryster i all sin prakt.

På mange av bildene er det også med babyer, for å illustrere den åpenbare linken mellom strekkmerker og graviditet, men kvinner i alle aldre er med i galleriet.

Hvert av bildene er ledsaget av en personlig historie, som gir innsikt i hvordan kvinner forholder seg til kroppen sin og det de oppfatter som feil.

Les også: Bør du sove med bh?

Presset fra samfunnet

Fortellingene inneholder alt fra å vende seg til strekkmerker etter en fødsel til å lære seg å leve med presset om å bli sett på som vakker.

En av kvinnene skriver: «Jeg har ikke en inspirerende historie ... Jeg skulle ønske jeg hadde det, men i realiteten er jeg bare en ung jente som prøver å takle presset fra samfunnet.»

Den norske supermodellen Chrissy Teigen har også kastet seg på kampanjen. Hun har høstet mye ros for å poste bilder som viser lårene hennes med strekkmerker på Instagram denne uken, ledsaget av teksten: «Strekkmerker, si hei!»

Les også: – Det første jeg tenkte var at jeg aldri kommer til å ha samleie igjen

Chissy Teigen fikk mye positiv oppmerksomhet for dette bildet som hun la ut på Instagram. Chissy Teigen fikk mye positiv oppmerksomhet for dette bildet som hun la ut på Instagram.

Helse og livsstil
Populært