2-åring hekta på Ipad

2-åringen Ashlynn er vanligvis glad og fornøyd, men når hun ikke får ha med Ipad’en i senga, raser verden hennes sammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreldrene til Ashlynn fra Texas i USA bestemte seg for å filme jentas voldsomme reaksjon som en advarsel til andre foreldre. De var overrasket over hvor stor innflytelse ny teknologi kan ha på små barn.

I videoen gråter Ashlynn høylytt, mens hun hikster «Ipad’en min». Først når hun endelig får nettbrettet klarer hun å roe seg ned.

Se også: – Noen barn skader seg selv hvis de nektes smarttelefonen

Ifølge Ashlynns foreldre klarer ikke jenta deres å sove uten nettbrettet.

Ifølge en rapporten «Småbarns digitale univers» fra IKT-senteret fra 2011, bruker ett av tre barn i Norge mellom 0 og 6 år nettbrett eller datamaskin selv. Nettbrett er mest brukt av barna i alderen tre og fire år men er likevel ganske jevn i aldersgruppene fra to år og oppover.

Se også: Sjekk om du er avhengig av smarttelefonen

I en undersøkelse gjort av Ipsos for NRK i 2013, viser det seg at 74 prosent av barn mellom to og tolv år har tilgang til nettbrett.

Psykologspesialist Bente Arntzen som jobber med terapi for internettavhengige, sa i et intervju med Aftenposten i fjor at man ikke vet hvordan bruken av nettbrett påvirker barna på sikt.

­­– Ta helt skjermfrie dager, så barna ikke venner seg til at man skal være på nett og på ulike brett og maskiner daglig. Da blir det nærmest en «rettighet», sa Arntzen til Aftenposten.

Personvernpolicy