Døve Grayson rørte en hel verden – nå snakker han

For fem måneder siden fikk verden se det rørende øyeblikket da døve Grayson (3) hørte faren snakke for første gang. Nå har gutten selv begynt å prate.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grayson ble født uten en nerve som kobler øret til hørselssenteret i hjernen. I april ble han det første barnet i USA som fikk operert inn auditivt hjernestammeimplantat på undersiden av hjernen. Det gjorde at gutten endelig kunne høre.

Reaksjonen til Grayson idet han hører faren stemme si «Jeg elsker deg», ble filmet, og har rørt mennesker verden over. Se videoen nederst i artikkelen.

– Et mirakel

Fem måneder senere, og utallige timer med trening, har Grayson begynt å si sine første ord med stemmen. Han trenger ikke lenger bare kommunisere med tegn.

– Det er som et lite mirakel hver gang han hører noe. Og nå utvikler han det muntlige språket, sier Graysons mor Nicole til CBS.

Grayson sier nå ord som «opp», «gå» og «hade». Men den største utfordringen for treåringen er å lære hva lydene han hører betyr. Siden fødselen har alle ord han har lært vært via tegnspråk. Et av de første lydordene han skjønte var «ball».

Hør Grayson snakke i videoen øverst i artikkelen

Takket ja til adopsjon

Nicole og Len Clamp ble Graysons forsterforeldre da han bare var sju uker gammel. Da Grayson var ett år gammel fant de ut at gutten var helt døv. Like etter fikk de muligheten til å adoptere gutten, og svarte ja tvert, på tross av de store utfordringene som lå foran dem.

Se også: Her hører Sammie for første gang

Nå håper Nicole og Len at sønnen deres vil lære seg å snakke som alle andre. Men det ligger mange timer med trening foran ham.

Se videoen der Grayson hører for første gang her:

Personvernpolicy