Setet som letter på trykket

Det er nesten ikke mer sykkelsete igjen, men restene skal visstnok gjøre en bedre jobb enn konkurrentene. Skjermdump: Infinity Seat
Det er nesten ikke mer sykkelsete igjen, men restene skal visstnok gjøre en bedre jobb enn konkurrentene. Skjermdump: Infinity Seat

Du har kanskje brukt sykkelseter med hull i midten? Nå har noen tatt det ett skritt lenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du sår i skrittet etter lange sykkelturer bør du merke deg dette navnet: Infinity Seat.

Infinity Seat er et produkt som ble lansert på Kickstarter nylig, og allerede har nådd sitt opprinnelige finansieringsmål - to ganger.

Mannen bak produktet heter Vincent Marcel.

Doktor Vincent Marcel, faktisk. Vi vil tro at legetittelen hjelper på salget i dette tilfellet.

Tynn ramme

Det første som slår oss når vi ser på Infinity Seat er at det nesten er mer tomrom enn sete. Det eneste vi kanskje er litt skeptisk til er «tappen» på setet (se bildet), men forhåpentligvis merkes den ikke når du sykler.

Les også: Dette hjulet gir deg mer fart

Kun en tom ramme står altså igjen, men visstnok skal det være mer komfortabelt enn et «vanlig» sete.

Årsaken er at vekten fra syklisten blir fordelt på en annen måte enn på tradisjonelle sykkelseter, hvor det er sittebenet og underlivsbenet som må ta seg av vekten fra syklisten.

På Infinity Seat havner disse benene i setets åpning, og vekten blir i stedet fordelt jevnt på muskulaturen rundt. Dette skal begrense både trykkbelastning og friksjonstemperatur.

I tillegg blir skrittet mer avkjølt mens du sykler, ettersom åpningen er såpass stor.

Her kan du se en video som forklarer konseptet

Lettvekter

Naturlig nok blir setet også noe lettere når man fjerner såpass mye av det. En totalvekt på 205 gram burde få proffmosjonistene til å sikle.

Skinnene er laget i karbon, noe som også hjelper godt på vekten.

Les også: Det er NÅ du gjør sykkelkuppet

Selv om det kanskje ser ut som hullet i setet er spesialtilpasset menns edlere deler, skal det ifølge produsenten passe alle mennesker i alle vektklasser. Dette fordi setets oppbygning tar hensyn til skjelett og ikke muskler, og et skjelett har stort sett samme utforming uavhengig av personens vekt.

Hvis du bestiller gjennom Kickstarter havner prisen på 150 dollar inkludert frakt, rundt 1200 kroner etter at merverdiavgiften er lagt på.

Ifølge Gizmag er planlagt markedspris 195 dollar pluss frakt, så her kan du gjøre et kupp.

Personvernpolicy