Meny

Klem gir lykkelige menn

DISSE HAR SKJØNT DET: Studenter klemmer hverandre under en «gratis klem-markering» i Libanons hovedstad Beirut. Men blir de lykkeligere av den grunn? Ja, mener forskerne. Foto: AP / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Menn som klemmer blir sunnere, lykkeligere, slankere og får et bedre sosialt liv.

Det høres nesten ut som et magisk preparat kjøpt på TV-shop. Men det trenger slett ikke være dyrt å bli en lykkeligere mann.

Du trenger faktisk ikke gjøre mer enn å snu deg mot sidemannen og gi vedkommende en stor bamseklem.

Litt avhengig av hvem denne sidemannen er (vi er nemlig fullstendig klar over at vi også leses på buss og på ymse kafeer) vil konsekvensen av klemming være udelt positiv.

Det er konklusjonen i en stor studie i Australia hvor rundt 60.000 menn deltok.

Les også: Menn foretrekker kos, kvinner sex

Ifølge studien var menn som klemmer lykkeligere enn det australske landsgjennomsnittet blant menn. 37 prosent av de som deltok i undersøkelsen svarte at de ofte klemmer. Mens 29 prosent svarte at de sjelden eller aldri ga fra seg en klem.

Blant de som bare kunne glemme å klemme innrømmet 31 prosent at de følte seg ensomme, mot 16 prosent av de som klemmer ofte.

Funnet støttes av professor i pyskologi, Anthony Grant, ved universitetet i Sydney.

– Vitenskap forteller oss at berøring har en svært sterk påvirkning både på vår fysiske og mentale helse, sier han i en pressemelding gjengitt i news.com.au.

Les også: Alle trenger minst en klem om dagen

Grant peker også på at berøring senker blodtrykk og hjerterytme, styrker immunforsvaret og er smertestillende.

Og skulle du trenge enda flere grunner til å starte med klemming, viser undersøkelsen at menn som klemmer også tjener bedre enn de som ikke gjør det.

Les flere saker fra ABC Nyheters Livet-seksjon her

Helse og livsstil
Populært