Mener fremtiden ligger i den flytende pyramidebyen «Wayaland»

Slik ser de italienske designerne for seg fremtiden for moderne byer. Se video:

Et Roma-basert designfirma er i gang med å samle inn penger til en flytende by bestående av store og små pyramideliknende bygninger. Giverne bestemmer hvor byen skal ligge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I den amerikanske post-apokalyptiske action- og eventyrfilmen «Waterworld» fra 1995 tas vi med til en dyster fremtid der polene har smeltet og verden ligger under vann. Siste rest av menneskeheten lever på atoller og båter laget av gammelt skrap, mens dyrebare ressurser for fortiden - som jord, ferskvann og planter – minker i tilgjengelighet.

Enn så lenge er det et godt stykke frem til «Waterworld» blir realitet, samtidig som FNs klimapanel har anslått at havnivået kan stige opp mot en meter i enkelte deler av verden innen 2100. Det er dårlig nytt for blant annet innbyggerne på flere stillehavsøyer som Fransk Polynesia, med mindre de har sikret seg bopel i det flytende bysamfunnet «Wayaland».

Det er Daily Mail som melder at designere i italienske Lazzarini Design Studio er i full gang med folkefinansiering, også kjent som crowdfunding, for å realisere sitt nye prosjekt som har fått navnet «Wayaland». Designerne tar sikte på seg å være realisert i løpet av 2022, og målet er å kunne samle inn nærmere 3,3 millioner kroner til å bygge den første modulen.

(Saken fortsetter under)

VIDEO: Med egen båt kommer du deg enkelt fra hus til butikk og tilbake. Se video:

Kort fortalt dreier det seg om et flytende samfunn av pyramideformede bygninger på en firkantet base som flyter på vannet, skreddersydd etter eierens egne preferanser (og lommebok).

Promovideoen av byen som du kan se i saken, kan nok for noen vekke minner om den futuristiske tegnefilmserien «Familien Jetson», komplett med svevende, UFO-liknende farkoster. Designerne skal ifølge Daily Mail være inspirert av maya-arkitektur og japanske templer.

Det flytende samfunnet skal følgelig inneholde pyramider som vil inneholde alt fra butikker, treningsstudio og restauranter til drivhus og kino. Og de som bidrar med økonomisk støtte til prosjektet, får stemmerett når det kommer til hvor i verden byen skal ligge.

Byen skal hente energi fra solcellepaneler og vannturbiner, som dermed bidrar til at samtlige pyramider drives på ren energi. Den skal i tillegg være forankret slik at ikke hele samfunnet flyter avgårde ukontrollert ved første og beste storm.

Les også: Som et luftig sug i magen

Personvernpolicy