Meny

– Gi Rhododendronen en sjanse

Rhododendron er både vakker og velduftende innslag i enhver hage. Ikke minst er den uaktuell for brunsneglen som ellers spiser det den kommer over. Foto: cribogs/Flickr
Ikke gi opp buskene, selv om de ser pjuskete ut i vårsola etter en tøff vinter.

Mange hageglade lurer på hva de skal gjøre med Rhododendron-buskene som ser litt stakkarslige ut etter vinteren. Rådet fra fagfolket er å ikke gi de opp riktig ennå.

– Vent til mai og se om knoppene bryter, sier Per Anker Pedersen ved Institutt for landskapsarkitektur ved NMBU i en pressemelding.

Det har ikke vært så veldig lave temperaturer, men det har vært kaldt ganske lenge, og dermed ganske tørt. En del planter kan ha fått skader av denne «frosttørken».

– De fleste skadene som har inntruffet blir synlige nå i disse dager. Noen av plantene kan se veldig tørre ut med innskrumpet bark, sier Pedersen som kan berolige med at de fleste vil klare seg helt fint.

– Ja, de kommer seg når de nå har tint opp og de begynner å ta opp vann igjen. Selv skudd med tydelig innskrumpet bark kan bli normale igjen, sier Pedersen.

– Det er ikke så mye man kan gjøre med permanente skader, men selv om bladene skulle tørke inn kan resten av busken overleve.

Les også:  Skal drepe brunsnegler med kannibalmetode

Helse og livsstil
Populært