Vraker større bolig - velger hytte

Bildet er et illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
Bildet er et illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tommy Dølplads og Einar Myhre valgte å kjøpe hytte i stedet for å skaffe seg et større sted å bo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vurderte om vi skulle flytte ut av byen og kjøpe hus på landet, men det fristet ikke, for vi liker mye av det byen har å by på, sier hytteeier Tommy Dølplads til DN.

Avisen skriver at samboerparet heller valgte å bli boende på 65 effektive kvadratmeter sentralt beliggende midt i Oslo, og bygge en hytte på 105 kvadratmeter på Rena der Dølplads har vokst opp.

– Det byr på enkelhet i en travel hverdag. Jeg synes det er fint å slippe å male hus og klippe gress. Hytta er blitt vårt hus på landet, vi har fått det beste av begge verdener, konstaterer Dølplads til DN.

– Det at folk har flyttet inn i leiligheter og mindre primærboliger og heller investert i større fritidseiendommer, har vi sett tendenser til lenge. Det skyldes jo dels at stadig flere flytter inn i leiligheter rundt de store byene på grunn av plassmangel, sier seniorforsker Bjørn Petter Kaltenborn ved Norsk institutt for naturforskning. Han har forsket på nordmenns forhold til hytte og hytteliv til DN.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kaltenborn viser til at den gjennomsnittlige størrelsen på en fritidsbolig for noen år siden passerte den gjennomsnittlige størrelsen på en primærbolig.

– Akkurat hvor representativ og omfattende denne trenden er vet jeg ikke, men det er helt klart en tendens, sier Kaltenborn.

Les også: Forbrukerøkonom: – Mange går i luksusfellen på fjellet