Meny

En helt ny type bolig – i et betongrør

Video: Arkitekt James Law lot seg inspirere av betongrør og lagde en helt ny type bolig.

En ni kvadratmeter stor leilighet i et betongrør kan være løsningen på Hongkongs stadig stigende boligpriser.

Arkitekten James Law fra Hongkong fikk en fiks idé da han kom over noen overflødige dreneringsrør ved et anleggsområde.

Ideen fikk navnet OPod, og er en ni kvadratmeter stor leilighet i et to og en halv meter bredt betongrør. Leiligheten kommer med stue og bad, og Laws tanke er at de snedige boligene kan stables i trange passasjer mellom leilighetsbygg, i underganger under motorveier, og på toppen av allerede eksisterende bygg.

OPoden er foreløpig ikke på markedet, men Law har allerede fått forespørsler fra verden over etter lanseringen av den ferdigstilte prototypen.

Se video av leiligheten øverst i artikkelen.

Tanken er at den kan være en prisvennlig løsning for unge folk i Hongkongs stadig mer pressede boligmarked. Hongkong har toppet listene over stiveste boligpriser de siste syv årene, noe som gjør at unge nyutdannede lett blir priset ut av markedet.

Prototypen av Opoden utstilt i Hongkong. Foto: AP Photo/Vincent Yu

– Min teori er at en måte å lette trykket på er å identifisere visse folkegrupper i vårt samfunn som trenger hjelp, og introdusere en prisvennlig form for bolig uten at det påvirker hele boligmarkedet, sier Law til nyhetsbyrået AP.

Den fullt funksjonelle leiligheten koster 15 000 Hongkong dollar å bygge, og Law ser for seg at leien kan komme på under 400 dollar, tilsvarer cirka 390 norske kroner, en brøkdel av markedets nåværende priser for en leilighet av samme størrelse.

Selv om OPoden ene og alene ikke kan løse Hongkongs boligkrise, håper Law et den kan åpne opp muligheter for unge nyutdannede, og for folk som ønsker å få en fot innafor Hongkongs boligmarked.

Les også:

Er du pålagt å sende inn byggesøknad?

Denne hytta ble tegnet uten at arkitekten var på tomten

Slik ble hemsen omgjort til husets hovedsoverom

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært