Slik ble hemsen omgjort til husets hovedsoverom

Skråtak minsker takhøyden, så hvis målet er et lyst rom, gir det god effekt å holde seg til lyse nyanser. Foto: Anne Bråtveit
Skråtak minsker takhøyden, så hvis målet er et lyst rom, gir det god effekt å holde seg til lyse nyanser. Foto: Anne Bråtveit
Med interiørarkitektens hjelp fikk Live og Tore nytt, åpent og lyst soverom.

Live og Tore rev en lettvegg og gjorde om hemsen til hovedsoverom. Nå gleder de seg over å våkne opp til soloppgang.

- Å behandle takbjelkene med linolje var et utrolig godt tips. De så tørre og gulnede ut før, men nå har de fått tilbake en dyp, rødlig glød, sier Live til magasinet Bonytt.

Tore synes at det var fint å ha en interiørarkitekt å sparre med, som de kunne diskutere ideene sine med.

Interiørarkitektens løsning

Interiørarkitekt MNIL, Elisabeth Fougner, jobbet frem løsningene sammen med Live og Tore.

– Paret hadde allerede bestemt seg for at de ville rive veggen mellom det eksisterende soverommet og kontoret, til fordel for ett rommelig soverom med plass til dobbeltseng, sier hun.

Gulvet i furu var gulnet, men ellers i god stand, så merkene fra veggen som ble fjernet lot seg enkelt slipe bort.

Les også:  Slik skapte paret drømmeboligen tross ulike interiørpreferanser

(Saken fortsetter under)

Før sto det en enkeltseng plassert på langs bak bærebjelken. Ved å rive lettveggen og fjerne kontorkroken ved trappen, ble det plass til en dobbeltseng uten å tukle med de originale bærebjelkene.

Før sto det en enkeltseng plassert på langs bak bærebjelken. Ved å rive lettveggen og fjerne kontorkroken ved trappen, ble det plass til en dobbeltseng uten å tukle med de originale bærebjelkene.

Dette kostet forvandlingen

Riving av vegg, sparkling, maling, pussing av gulv og hvitpigmentering - og oljing av takbjelker: 24.000 kroner

+ Ikea Nordli kommoder og Ikea Algot hengesytem: 6.200 kroner

= Totalt 30.200 kroner

– Deretter ble gulvet hvitpigmentert. Når rommet har så godt lysinnfall, men med skråtak som minsker takhøyden, gir det god effekt å holde seg til lyse fargenyanser. Da maksimeres dagslyset fordi det reflekteres mot de hvite flatene, og rommet vil oppleves godt å være i. Et furugulv ville gulnet med tiden, og gulvfargen ville påvirket fargene ellers i rommet, så jeg støttet deres valg om å lysne det, sier Elisabeth.

Oppgraderte furutrappen

Live og Tore syntes også at den gulnede furutrappen var overveldende, og ønsket å skifte ut denne.

– Men det er egentlig ikke en veldig stor trapp arealmessig, det var mer fargen som gjorde den så fremtredende. Ved å male den i samme farge som veggene, går den nærmest i ett med omgivelsene, sier Elisabeth.

Klesoppbevaringen er blitt annerledes enn den ser ut på plantegningen.

– Ja, jeg tegnet inn integrert oppbevaring for å maksimere plassen under skråtaket, men vi hadde ikke mer igjen på budsjettet. Vi kan alltids få montert det ved en senere anledning, sier interiørarkitekten.

Les også: 

 

Saken er opprinnelig publisert på Klikk.no

Annonse
Helse og livsstil
Populært