Fem interiørtabber du helst bør unngå

Gjør du disse tabbene hjemme?

Denne saken er betalt av FINN Shopping

Hva vi opplever som hjemmekoselig varierer fra person til person, men allikevel er det noen interiørvalg som sjelden er heldige hos noen. Mia Kjeldstad Hansen er interiørdesigner og daglig leder for Intro Design, og etter flere år i bransjen ser hun at noen feil går igjen i mange hjem.

Ingen helhet

– Den aller vanligste feilen, er å ikke tenke helhetlig. Den røde tråden mangler i interiøret, noe som nok skyldes at veldig mange handler på impuls. Det er vanlig å tenke at man liker én og én gjenstand, men hvordan de fungerer i en helhet blir ikke tatt med i vurderingen, sier interiørdesigneren.

Tips : Velg deg ut noen få farger som passer godt sammen, ta for eksempel utgangspunkt i fargen du har på veggen eller på sofaen. Hold deg innenfor disse fargene når du skal handle inn møbler, puter og tepper.

Finn stilen på FINN shopping og kjøp møblene dine i ro og mak på internett.

Synlig oppbevaring

– Mange oppbevarer altfor mye synlig. Jakker som henger utenpå hverandre og sko som ligger strødd gir en kaotisk yttergang. Åpne hyller og skap i stua samler mye støv og gjør at det lett ser rotete ut.

Ute av syne, ute av sinn: Oppbevar skoene i en smart skohylle.

Tips: Gjem det aller meste bort i skap, skjenker og skuffer. Da får du renere linjer og mindre rot. Det er lettere å rydde når alt har sin plass.

Lure oppbevaringsløsninger som gjemmer bort rotet.

Store møbler i små rom

– Dette er en klassisk utfordring hos mange. Sakte, men sikkert sniker det seg inn flere og flere møbler over tid, og plutselig står man der og skjønner ikke helt hvorfor man har så dårlig med plass.

FINN shopping har et bredt utvalg av nye møbler og interiørartikler, og fri retur på alle varer

Tips: Se an størrelsen på rommet når du velger møbler. Gå heller ned en størrelse på sofaen eller på stuebordet, i stedet for å miste all gulvplass.

Mangelfull belysning

– Det er vanlig å tenke for lite på belysning og hva dette faktisk har å si for opplevelsen av et rom. For dårlig lysse tting gir mørke kroker og utfordringer i hverdagen.

Tips: På generell basis kan vi si at god allmennbelysning er førsteprioritet, deretter kommer stemningsbelysningen. Velg lyssterke taklamper eller spotter som kan dimmes, og suppler med andre lyskilder, slik som gulv- eller vegglamper.

Kjøp lamper på nett. Se det enorme utvalget ilamper og belysning.

Fargeløst

– De siste årene har fargene kommet tilbake i flere hjem, men det er fortsatt mange som kvier seg for å bruke dem. Hvis alt er hvitt blir det fort kjedelig, sterilt og upersonlig. For de som har tatt steget og innført farger i boligen sin, ser vi at mange glemmer å ta hensyn til hvitnyanser på lister, vinduskarmer og dører når de velger farge.

Gå for farger: La en vakker grønnfarge gå igjen i møblene. En matchende puff er en fin fargeklatt på soverommet eller i stua.

Tips: Blått og grønt er våre nye nøytrale farger, men er du i tvil og usikker på fargevalget så begynn i det små med gjenstander som enkelt lar seg skifte ut, slik som puter, en puff eller et teppe. Har du ferdigmalte lister i fargen bomull eller egghvit, så ta dette med i vurderingen når du velger farger.

– Til sist vil jeg gi et lite tips i disse mørketider. Når du skal henge opp gardiner, la opphenget starte lenger ut enn der vinduet begynner. På den måten har du hele vindusflaten åpen når gardinene er trukket fra, avslutter Mia Kjeldstad Hansen.


Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.
Les også