Nordisk interiørtrend – slik får du stilen

Sats på lyst, lett og naturlig.

Denne saken er betalt av FINN Shopping

Den nordiske stilen har vært en klassiker i flere år, men hva kjennetegner egentlig denne interiørtrenden? Og hvordan kan du få den hjemme?

– Stilen defineres ofte som ren, ryddig og minimalistisk, og jeg tenker at det viktigste er enkelhet, naturlige materialer og lys, sier Kristin Bjørkavåg, Interiørarkitekt MNIL og daglig leder i Paradis Interiørarkitekter. Hun mener den nordiske stilen har paralleller til den japanske Zen-stilen.

– Historisk er vel danskene de som har den mest varige og tidløse tilnærmingen til den nordiske stilen. Tankene går ofte til møbler tegnet av Arne Jacobsen og Hans J. Wegner, som har en ren og enkel utforming og alltid fremstår som moderne og tidløse, selv om de er tegnet for 60 år siden.

Naturlige materialer og duse farger

Hvis du drømmer om en nordisk stil hjemme bør du først bestemme deg for hvilke farger du liker.

– Velg gjerne flere nyanser av samme farge og én kontrastfarge som kvikker opp litt og som kan tilføres i små doser, tipser Bjørkavåg.

Fargene som går igjen i den nordiske stilen er gjerne få og kulørsvake, og danner en rolig base.

– Fargene som blir mest brukt er ulike nyanser av hvitt, grått, blått og grønt, fordi de oppleves som rolige og relativt nøytrale, sier interiørarkitekten.

Rene og ekte materialer er viktig, gjerne lyse tregulv og innslag av naturmaterialer i møbler og interiør.

– De tresortene som brukes mest er furu, gran, osp, ask og eik, som alle er varige og gode tresorter som finnes i Skandinavia, og som er lette å mikse sammen, sier Kristin Bjørkavåg.

Naturlige materialer: En utstrakt bruk av lyst treverk preger den nordiske stilen. Sky spisebord i børstet vill eik

Se det store utvalget av nye eikemøbler hos FINN Shopping.

Enkle og klassiske møbler

Den nordiske stilen kan for noen oppleves litt kjølig og upersonlig, men ifølge interiørarkitekten beveger vi oss nå mot en lunere nordisk stil, hvor man ikke er så redd for å bruke tyngre tekstiler og ulike materialer.

– Velg noen enkle møbler og et deilig teppe som luner opp. Ikke overmøbler og hold innredningen lett og luftig, sier Bjørkavåg, og legger til at det ikke bare er farger som tilfører bredde, men også ulike typer overflater og teksturer. Ved å variere disse kan du holde deg til noen få farger, og likevel få rom og interiør som er interessante og personlige.

– Velg også løsninger og materialer som tilfører varme. Gardiner er tilbake i trendbildet nå, og det tilføres litt mer glamour i materialene i form av fløyel, messing og marmor, i tillegg til lin og ull.

Spennende materialkombinasjoner: Salongbord i messing og marmor.

Og for å kunne holde på den nordiske stilen er det viktig å ha gode oppbevaringsløsninger slik at ting ikke flyter på overflaten.

– Alt skal ha en fast plass slik at rommet fremstår rolig, ryddig og luftig, med kun noen få, utvalgte pynteting, sier Bjørkavåg.

Rene linjer: Den nordiske stilen er luftig og ryddig. Gjem bort rotet ien vakker skjenk i eik.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.