Slik velger du riktig lenestol

<h1>Bell lenestol i lys grå Corsica stoff, med ben i oljebehandlet ask</h1>

Bell lenestol i lys grå Corsica stoff, med ben i oljebehandlet ask

Dette er hva du bør se etter når du skal velge drømmestolen.

Denne saken er betalt av Finn shopping

Helt siden lenestolen Stressless® ble introdusert av Ekornes i 1971, har den klassiske stolen vært å finne i de mange tusen norske hjem. Og det er ikke så rart. For med sine myke puter og sin høye rygg, ble stolen utviklet nettopp for «å dekke den sittende kroppens behov for bevegelse og støtte».

En god lenestol bør til syvende og sist gjenspeile ditt personlige behov, for det er tross alt du som skal bruke den mest. Synes du det er godt å hvile beina høyt etter en lang dag? Da bør du se etter en lenestol med integrert fotbrett . Du bør også tenke over om du liker høy eller lav rygg best, og om du foretrekker puter i skinn eller stoff. Se flere lekre varianter i skinn her

Lekker Colt lenestol med svart dreiefot. Vintage konjakk PU kunstskinn


Interiørarkitekt Taran Grønlie fra Raffinert interiør sier fasong er avgjørende når det kommer til valg av lenestol.

- Passform er vesentlig, samt hvilke materialer stolen er bygd opp av. Alle kropper er forskjellige, og nettopp derfor kommer lenestoler i en rekke ulike varianter.

Finn din perfekte lenestol her.

Vær bevisst på farger og fasong

Det er riktignok ikke bare god komfort og sittestilling du bør ta hensyn til når en ny lenestol skal i hus.

- Det første man bør tenke på, er hvor stor plass man har. En lenestol er et stort møbel som krever luft rundt seg, sier interiørarkitekten, og legger til at det er viktig å passe på at ikke stolen blir for fremtredende i rommet den skal stå i.

- Ved å være bevisst på fasong og farger, vil det bli enklere å gi lenestolen sin rettmessige plass i stua.

Og nei, en lenestol behøver så absolutt ikke være i samme farge eller stoff som sofaen.

- Kontrastfarger fremhever og skaper variasjon. Husk bare at alle slike beslutninger til syvende og sist handler om en helhetlig tankegang for farger og materialer i hele rommet, ikke bare sofa versus lenestol, poengterer Grønlie.

Lucan lenestol i petroleum med matt svart stell
Lucan lenestol i petroleum med matt svart stell

Følg din egen stil

Lenestoler kommer i utallige varianter og utførelser. Liker du engelsk eleganse, vil kanskje den berømte Chesterfield -stilen appellere til deg. Møblene er gjerne kraftige og robuste, med en massiv og tung trestamme. En lenestol i svart petroleum, slik som den Lucan fra vil passe ypperlig inn i et minimalistisk hjem. Ikke bare er de fine å se på, de lover også god sittekomfort. Fin å se på, er også lenestolen GRACE. Her sitter du godt med god støtte for rygg og skuldre, og et slitesterkt og avtakbart trekk gjør vedlikeholdet enkelt.

Men hvis du trodde at en lenestol bare er en lenestol, så må du tro om igjen.

- En hvilestol er en stol der sete og rygg skal kunne reguleres med kroppstyngden. En lenestol er en stol med rygg og armlener, som vanligvis er polstret for å oppnå god sittekomfort. Med en ørelappstol menes en høyrygget, stoppet stol med «ører» på hver side av ryggens øvre del, forklarer Taran Grønlie.

Kilder: snl.no, ekornes.no

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.