Fem interiørtips som gir stua et løft

Følg drømmen om en vakker og stilig stue, her er tipsene som gir stua et løft.

Denne saken er betalt av FINN Shopping

Stua er kanskje boligens mest allsidige rom, og når den skal innredes er det derfor en rekke valg og hensyn som må tas.

– De fleste nordmenn ønsker å omgi seg med hygge og lunhet i sitt eget hjem, og kanskje spesielt i stua, sier Heidi Michalsen. Hun er daglig leder for DinBoligStylist i Oslo/Akershus, og har hjulpet mange med å få en helhetlig stil hjemme.

Kjøp nye møbler fra sofakroken

1. Bruk farger du trives med

Den minimalistiske epoken med få gjenstander og hvite vegger er over, nå er det personlig stil og en miks av ulike materialer og farger som gjelder. Selv om interiørstylisten ikke anbefaler å til enhver tid hoppe på de siste interiørtrendene, så kan et lite blikk på siste nytt være til god inspirasjon til de som ønsker en fornyelse.

I år er stikkordene grønne planter og interiør i marmor, messing og fløyel.

– Fargene nå er gjerne dype og litt ubestemmelige i nyansene, slik som karrigul, rustrød og svartgrønn, men velg heller den fargen som gjør at akkurat du vil trives i ditt hjem. Har ikke tall på antall hjem jeg møter på med med hvite vegger og eikegulv, sier Michalsen.

Gå for marmor og messing: Et lekkert sofabord som hever stilen.

2. La sofaen spille hovedrollen

Uten en plan kan stua være et utfordrende rom å innrede. Det blir lett kaos av ulike møbler, farger og stiler, men lar du et av stuas møbler spille rommets hovedrolle blir det straks enklere.

– Sofaen din er ofte rommets mest kostbare møbel,tenk deg derfor at den er utgangspunktet for resten av innredningen. Da kan du bare tilføre forskjellige elementer for å variere uttrykket, slik som puter, saueskinn og pledd. Og ikke kjøp to like puter i samme stoff, men bland forskjellige strukturer og mønster for å få mer liv, sier boligstylisten.

Slik handler du sofa på internett

3. Gulvtepper og veggdekor

Når veggen er malt og sofaen valgt er tiden kommet for å velge interiøret som gjør det lille ekstra for stemningen og stilen. En bildehylle er fin for å vise frem favorittmotivene, og kan varieres så ofte du ønsker, og har du større kunst eller et vakkert speil så gjør det underverker for en ellers naken vegg.

– Jeg anbefaler også å ikke undervurdere flotte gulvtepper som kan være med på å fornye og lune et helt rom, sier Michalsen.

FLORINA er et håndvevd ullteppe i newzealandsk ull som prydes av et enkelt rombemønster. Ull er et holdbart naturmateriale som gir varme til rommet og har en naturlig smussavvisende egenskap
FLORINA er et håndvevd ullteppe i newzealandsk ull som prydes av et enkelt rombemønster. Ull er et holdbart naturmateriale som gir varme til rommet og har en naturlig smussavvisende egenskap

Sjekk ut FINN Shoppings store utvalg av gulvtepper

4. Bruk oddetall når du dekorerer

Stuas allsidighet kan også være en kilde til mye rot, og her er hemmeligheten å velge ut hvilke pyntegjenstander du vil vise frem, også her kan nemlig kun noen få utvalgte spille hovedrollen.

– Du trenger ikke åtte synlige lysestaker i stua, eller fem vaser, men prøv deg frem og velg ut noe som får stå synlig, resten gjemmer du bort. Og bruk oddetall når du dekorerer, det blir stort sett alltid finere å gruppere tre eller fem telys, enn fire.

5. Velg flerefunksjonelle møbler

Plassen i stua er som regel begrenset så det gjelder å prioritere møbler som ser fine ut, men som også er praktiske. En puff eller et sofabord med oppbevaringsplass, en pen skjenk som skjuler anlegget eller et tv-møbel som gjemmer både dekodere og ledninger, kan gjøre mye for at stua fremstår mer ryddig og stilren.

– Tenk flerfunksjonelle møbler som har minst to funksjoner, slik at du utnytter plassen best mulig. Små leiligheter har for eksempel sjelden plass til mange bord, så tenk over om det du velger kan benyttes både som spisebord og skrivepult, og kanskje også som sofabord, sier Heidi Michalsen.

Kjøp splitter nye møbler på FINN Shopping, trygt og enkelt

Rommer mye: Velg en tv-benk som skjuler både dekodere og ledninger.

Pent og praktisk: Sofabord med oppbevaring.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.