Meny

Dette må du huske på når tordenværet kommer

Lynnedslag kan potensielt bli dyrt. Foto: Colourbox

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik sikrer du det elektroniske utstyret i hjemmet ditt mot å bli ødelagt og samtidig unngå potensielle brannfarer.

For mange er ikke sommeren helt den samme uten synet av tunge, mørke skyer som nærmer seg over horisonten og gnistrende tordenskrall som skjærer gjennom luftfuktigheten og gjør varmen mer levelig.

Samtidig er det ikke alle som liker tanken på å måtte vinke farvel til en fin sommerdag, og spesielt kjedelig kan det bli om du ikke har foretatt deg visse forhåndsregler med tanke på det elektroniske utstyret du har rundt om i hjemmet ditt.

Les også:   Gjør dette når det lyner

I en pressemelding presenterer LOS AS en kort og grei huskeliste som kan lønne seg å notere ned til tordenværet melder seg senere i sommer:

  • Monter overspenningsvern i sikringsskapet. Det var først i 2010 det ble vanlig å montere dette i sikringsskapet i boliger. Sjekk derfor om du har dette på plass.
  • Trekk ut støpslet på elektriske apparater som ikke må være tilkoplet strøm.
  • Har du følsomt elektronisk utstyr som ikke tåler avbrudd i strømforsyningen? Da bør du investere i egne løsninger. Ta kontakt med din PC- eller TV-forhandler og spør hva de anbefaler av utstyr for ditt behov.
  • Skader etter overspenninger er ofte store og tydelige, men det kan også være mindre skader som ikke oppdages med det første. Disse kan føre til mer alvorlig skade, varmgang og branntilløp på et senere tidspunkt.

Video:Se spektakulært tordenvær over Wellington på New Zealand

Les også: 

Gjør dette når det lyner

80 år siden luftskipdrømmen ble knust av «Hindenburg»

Slik har du aldri sett lyn og torden før

Helse og livsstil
Populært