Meny

Test: Sommerens sterkeste gressklippere

Illustrasjonsfoto.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skal du kjøpe gressklipper kan du velge mellom dem som går på batteri, strøm eller bensin. I denne samletesten får du se hvilke som er best i test, og noen tips til hva du skal tenkte på for å velge riktig gressklipper.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

I år som i fjor er testvinneren den batteridrevene gressklipperen Bosch Rotak 37 LI ErgoFlex. Den har oppsamler, men ikke bioklipp. Den er enkel å styre og har et godt håndtak. Den klipper helt inntil vegger og gir et jevnt og flott resultat i vanlig, fuktig og langt gress.

I Norge er Bosch, McCulloch og Viking blant de mest populære gressklipperprodusentene. Basert på resultatlista kan man forstå hvorfor de to første er blant favorittene.

Batteri, strøm eller bensin?

Hvilke av de tre typene skal du velge? Svaret kommer mye an på hvor stor hagen din er. Batterklipperne må lades etter en viss tids bruk, og gressklipperne som går på strøm kommer naturligvis ikke lengre enn ledningen rekker. Dermed passer disse aller best for deg med liten eller middels størrelse på plenen.

Batteri og strøm er mer miljøvennlig og støyer mindre enn bensinklipperne, mens batteri- og bensingressklipperne har den klare fordelen at man slipper å snuble i eller surre med ledninger. Har du mye busker og bedd i hagen, kan det også være greit å unngå strøm-klipperne så du unngår at ledningen henger seg fast i disse.

Les også: Beste høytrykkspyler

Forbrukerrådets oversikt viser at batterigressklippere får bedre totalscore enn klippere som går på strøm og bensin. Det er når man tar høyde for klippeevne, brukervennlighet, energiforbruk, støynivå, holdbarhet, allsidighet og bruksanvisning. Hvis man kun ser på klippeevnen, er det imidlertid bensinklipperne som kommer best ut. Er plenen din større enn 300 kvadrameter blir man ofte anbefalt å kjøpe en bensindreven gressklipper.

Les også: Stor test av gassgriller

Det norske gresset er ofte tungt fordi det har mye vann i seg, derfor kan det kreves en sterk motor for å klippe det effektivt. Velger du minimum fire hestekrefter bør du få en motor som klarer dette.

Lei av å klippe gresset? Les også: Beste robotgressklipper

Hva er bioklipp?

Bioklippere hakker opp gresset i små biter og blåser det ned i plenen for å gi penere gress på en naturlig måte. En biogressklipper kan til og med brukes til å klippe opp løvet i stedet for å rake det sammen om høsten. Ikke bare er det enklere, men det gir også ekstra næring til gresset.

Mange gressklippere er såkalte kombi-klippere. Det betyr at du kan velge om du vil klippe med oppsamler eller bytte den ut med en plastikkassett og få en bioklipper i stedet.

For at bioklippen skal fungere optimalt, er du nødt til å klippe oftere enn med en vanlig gressklipper.

Beste merker

Forbrukerrådet har sett på 80 tester gjennomført av Råd & Rön siden 2007 og ut fra dette kommet frem til de beste gressklipperprodusentene. Det er Viking, Bosch og Honda som samlet sett kommer best ut.

Saken er først publisert på Test.no

Helse og livsstil
Populært