Meny

Bad med utsikt på toppen av bygård

Badet på 17 kvadratmeter i toppetasjen har mange glassflater både ut mot naturen og inn mot stuen og arbeidsrommet. En spesialsydd seilduk hindrer eventuelt innsyn. Foto: Espen Grønli

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beboerne lar lyset strømme inn på badet fra alle kanter.

Badet er innrammet av glass og gir både innsikt og utsikt. Det ligger på toppen i en bygård på Grünerløkka i Oslo, og sto klart da beboerne kjøpte leiligheten.

– Badet fungerer utrolig godt i hverdagen. Med sine 17 kvadratmeter slipper vi å overfylle rommet, vi har frittstående badekar, og her er det til og med plass til badstue, sier beboerene.

Vanligvis trenger de ikke å skjerme glassveggene til stuen og arbeidsrommet, men ved behov dekker de til med tekstiler som går et stykke opp på veggen. Rekkverket i glass utenfor badet er dekket av spesialsydd seilduk, og hindrer innsyn fra andre leiligheter i samme høyde.

Baderommet gir beboerne spafølelse. Hør bare hvordan en vinterdag med fantastisk turvær kan lyde:

– Vi forhåndsprogrammerer badstuen etter frokost før vi går ut. Mens vi nyter skituren i Nordmarka, går varmen på. Vel hjemme er det bare å gå rett inn i en varm badstue. Etterpå trekker vi skyvedørene i glass til side for å få en rask avkjøling. Romfølelsen og lysinnslippet gir oss nærmest opplevelsen av å være ute.

Fra stuen kan man se tvers gjennom badet og inn til arbeidsrommet. Baderomsinnredningen er fra Hansa. Den røde puffen fungerer som skittentøyskurv. Foto: Espen Grønli

Les også: 

Slik skaper du plass på et lite bad

Slik får du landlig stil på badet

- Vi prøvde femti ulike løsninger på badet, men alle førte til at de andre rommene ble ubrukelige

Saken er opprinnelig publisert på Klikk.no

Helse og livsstil
Populært