Latterlig enkelt: Hjemmelagde meiseboller på 1-2-3

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er latterlig enkelt å lage sine egne meiseboller. Her får du hele framgangsmåten på under ett minutt!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi tok utgangspunkt i Norsk ornitologisk forenings oppskrift på hjemmelagde meiseboller, og delte den på ti. Da fikk vi nok til å lage åtte pepperkakefigur-meiseboller. Hvis du vil lage flere, er det bare å gange opp!

Les også: Disse fugleartene står i fare for å dø ut fra Norge

Oppskrift

  • 150 gram solsikkefrø uten skall
  • 150 gram lettkokte havregryn
  • 80 gram kokosmasse
  • 70 gram hakkede nøtter eller peanøtter uten salt (vi brukte en blanding av hasselnøtter og mandler)
  • 50 gram rosiner
  • 450 gram Delfia-fett

Les også: Dette er de største fuglene i verden – og den aller minste

Slik gjør du det

  1. Sett kjelen med Delfia-fett til smelting (ikke bruk for høy varme).
  2. Bland sammen de tørre ingrediensene.
  3. Hell smeltet Delfia-fett i det tørre, og bland godt.
  4. Fyll formene halvfulle med meisebolle-blandingen.
  5. Legg på pyntebånd, og fyll opp resten av formen.
  6. Sett formene til avkjøling: To timer i fryser eller et døgn i kjøleskap.

Det er lett å få figurene ut av formene på grunn av fettet, men en liten, skarp kniv med tynt blad gjør jobben lettere.

Les også: Disse artene har gjestet fuglerestauranten så langt

Skal testes i fuglerestauranten

Når TV2 er ferdige med å teste fuglemat fra de store butikk-kjedene, kommer vi til å henge opp våre meisebollefigurer i fuglerestauranten for å se om de faller i smak blant gjestene.

Det er muligheter for å eksperimentere med oppskriften, og prøve ulike typer nøtter og så videre. Du må heller ikke bruke pepperkakefigurformer, som vi har gjort. Yoghurt-begre, fløtekartongbegre og andre ting fungerer også.

Hvis du lager dine egne meiseboller eller meisefigurer, så setter vi stor pris på om du sender oss et bilde på tips@zooom.no!

Les også: Se de fantastiske vinterbildene fra fuglerestauranten