Meny

Fant stålorm på vei opp sluket på badet

Her er stålormen på vei opp fra sluket. Foto: Privat

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble en brå start på dagen for Arendal-mannen Tom Taxth-Terjesen, som fant en stålorm i vasken på badet.

Mer om stålorm

Stålorm er en øgleart i familien stålormer.

Den kan bli drøyt 40 cm lang, er stålgrå eller kobberbrun med en skjør hale, som lett kastes av.

Den mangler lemmer og tas derfor ofte for være en slange.

Lever av meitemark og snegler og er hovedsakelig et skumringsdyr. Stålormen er helt ufarlig.

Kilde: Snl.no

Det var torsdag morgen rundt klokken 05.00 at Tom Taxth-Terjesen tok seg en tur på do. Mens han gjorde sitt fornødne, la han merke til en ukjent krafselyd på badet.

– Det var noe i rommet, en ukjent lyd. Jeg har vært ute for store edderkopper som har grafset i vasken der før, så jeg tenkte det kanskje var det. Da jeg kom til vasken, så jeg halvparten av en slange som var på vei opp sluket vasken, sier Taxth-Terjesen til ABC Nyheter. 

– Du kan si det var brå start på dagen, legger han til.

Det viste seg å være en rundt 30 centimeter lang stålorm som var på vei opp av vasken, skriver Agderposten som omtalte saken først.

– Stålormen kom ikke videre, for vasken er glatt og ganske stor. Heldigvis kom den ikke opp, sier Taxth-Terjesen til ABC Nyheter.

Les også:  Kaninmor tok opp kampen mot slange

(Saken fortsetter under)

Selv om den mangler bein er ikke stålorm en slange, men en øgle. Dette dyret er helt ufarlig. Foto: Wikipedia/CC BY-SA 3.0

Han forteller at han håndterte stålormen med en kleskype og gummihansker, og la den i en pose. Så la han den tilbake og tok bilder av den senere, til glede for pressen, før han slapp den ut i naturen igjen.

Agderposten har også tidligere omtalt stålormer i sluket til en kvinne fra Grimstad. Da kontaktet avisa en zoolog som sa at slikt var helt unormalt.

– Stålormer pleier ikke å bevege seg i den slags systemer. De lever normalt i jord eller under blader i løvskog. Egentlig er de firfisler uten bein – og ikke slanger, sa Roar Solheim til Agderposten den gang.

Taxth-Terjesen tar det hele som en artig opplevelse. Verre var det med den thailandske mannen som tidligere i år ble bitt i penis av en diger pytonslange som befant seg i doen.

Les også:  Mann på bedringens vei etter slangebitt i penis

Helse og livsstil
Populært