Få smartere rom med skyvedører

Foto: Garderobe-Mannen

Praktisk, plassbesparende og kan brukes til det meste.

Denne saken er betalt av Garderobe-Mannen

Få ting er mer praktisk enn en skreddersydd skyvedørsløsning nøyaktig tilpasset din stil og ditt behov, og som samtidig er med på å understreke personligheten til hjemmet. Mange forbinder skyvedører med garderober, men skyvedører kan også brukes som møbeldør og skapfront til øvrig inventar. Og aldri før har det vært flere valgmuligheter tilgjengelig på markedet enn nå.

Flere bruksområder

Skyvedører kan med fordel brukes i alle rom og er et spesielt godt valg når det kommer til å skjule vaskemaskin, tørketrommel, rot i entreen eller på soverommet. De egner seg også svært godt som romdelere, om man har behov for å dele inn et rom i ulike soner.
- Først og fremst sparer skyvedører deg for mye gulvplass fordi dørene ikke skal åpnes utover, slik som med slagdører. Skreddersydde skyvedører tilfører også rommet en helhet, da ønsket høyde og bredde enkelt kan tilpasses, forteller Annette Bråthen, butikkleder hos Garderobe-Mannen i Hønefoss.

Les også: Lei rot i klesskapet?

Dette må du tenke på

Før du går i gang med å bestille skyvedører, er det en rekke ting som må tas hensyn til.
For ikke bare må du vite hvilket rom dørene skal stå i, du må også tenke over hvilken funksjon de skal ha, hvem som skal bruke dem og hvilken stil du ønsker. Her kan det være greit å få profesjonell hjelp.
- Kanskje er det behov for en profil med et godt gripehåndtak, slik at dørene enkelt kan brukes av både barn og voksne? Skal dørene være tette for å skjule det som er bak, eller ønsker du en mer gjennomsiktig front for å utnytte lyset? Er det viktig at dørene er så stillegående som mulig, og at de har avsporingssikring? spør Annette.
Også målene må være helt nøyaktige.
- Hvis kunden er usikker på målene eller trenger hjelp til å se ulike løsninger, kan vi komme på hjemmebesøk og hjelpe til. Først når det praktiske behovet er avklart, kan man begynne å tenke på designet.

Praktisk, plassbesparende og kan brukes til det meste. Foto: Garderobe-Mannen
Praktisk, plassbesparende og kan brukes til det meste. Foto: Garderobe-Mannen

Velg kvalitet

Er du bevisst og velger skyvedører av høy kvalitet, vil du kunne ha glede av løsningen i flere år. Hos Garderobe-Mannen har de livstidsgaranti på sine produkter.
- Alle våre skyvedører går på «jernbaneskinner», det vil si at du slipper problemet med smuss som samler seg i bunnskinnen og hindrer glidingen. De fleste profilene våre kan leveres med soft close dempesystem, som gjør at dørene parkeres smidig på plass, forklarer Annette, som gjerne utfordrer kundene til å tenke litt nytt.
- Vi ser at stadig flere tør å velge litt annerledes og designer dørene sine etter rommet de skal stå i. Profilerte hvite dører og overflate i ekte skifer er evige klassikere, men frontene våre omfatter mange flere farger og overflater enn det. Man kan designe og kombinere en skyvedørsløsning på tusenvis av måter, avslutter hun.

Lyst til å oppgradere garderoben din? Få inspirasjon her

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.