Meny

Svensk oppfinnelse kan bli brunsneglens største skrekk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette sneglevåpenet tar kverken på flere titalls brunsnegler i minuttet ut at du behøver røre de slimete kroppene med en eneste finger.

Dersom det eksisterte en popularitetskonkurranse for dyr i norsk fauna, er det liten tvil om at brunsneglen kunne spart seg fra i det hele tatt stille kandidatur. Siden våren har disse slimete og svartelistede skapningene skapt frustrasjon hos tusenvis av hageeiere, og tips til hva du kan gjøre er mange.

Men i svenske Eslöv i Skåne har Jens Reerslev tatt saken i egne oppfinnerhender og resultatet er blitt et våpen som visstnok skal kunne ta kverken på over 100 snegler i løpet av et minutt. Og det hele foregår på miljøvennlig vis.

Les også:   Start kampen mot brunsneglene nå

Fikk nok av invasjon i egen hage

Jens Reerslev bor selv i nærheten av skog og dyrket mark, noe som betyr at han får sin andel av snegleinvasjonen i hagen. Da han ikke lenger kunne gå barføtt i hagen uten å tråkke på slimtottene, fikk han nok.

– Jeg kjente behovet melde seg for å få plukket de raskt uten nødvendigvis måtte ta i dem. Hvis du i tillegg skal måtte plukke de én og én så tar det tid å skulle krysse gressmatta, forteller Reerslev til ABC Nyheter.

– Jeg undersøkte hva som fantes på markedet, og oppdaget at det ikke fantes noen effektive verktøy. Da bestemte jeg meg for å lage mitt eget.

Les også:   – Slaget mot brunsneglen er tapt

(Saken fortsetter under)

Vår og sommer betyr sol og glede, men også med den forhatte brunsneglen. Foto: NTB Scanpix/Berit Roald

Tar avstand fra bruk av gift

Løsningen på Reerslevs snegleproblem har fått navnet Slugmaster. Enkelt forklart består den av en spaserstokk der det på skaftet nederst er festet store plater med skarpe pigger. Når du ser en snegle, trenger du bare plante den ned i bakken.

– Nå kan jeg gå i promenadetakt og effektivt plukke ti-tolv snegler av gangen, uavhengig av hvor store de er. Det krever ikke store muskelkraften og etterpå kan du enkelte skrape av sneglene fra piggene og kvitte deg med dem i for eksempel en bøtte uten å bruke fingrene direkte på sneglene.

Jens Reerslev er selv ingen tilhenger av å benytte gift i kampen motsnegler, og han forteller at han er imot at folk legger ut gift fordi det også dreper andre dyr.

– Gang på gang ser vi at ved å gripe inn i naturen så går det ille til slutt. Derfor var det viktig for meg at Slugmaster er miljøvennlig og du velger jo selv hvilke snegler du vil plukke.

Les også:   Ender tar opp kampen mot sneglene

Oppmerksomhet fra utlandet

Opprinnelig var tanken at Slugmaster skulle være et verktøy for ham selv samt venner og bekjente. Men etter at den ble omtalt i sosiale medier, har interessen økte jevnt og trutt fra folk som ønsker å kjøpe sitt eget eksemplar. Nå selger Rune Reerslev Slugmaster via egen hjemmeside for 500 kroner stykket.

– Til daglig jobber jeg som servicemann på melkemaskiner. Men den økende etterspørselen gjør at det går litt ut over svenske melkebønder, forteller Reerslev over telefonen.

– Jeg ser jo at snegler er til bekymring over alt og vi kommer aldri til å bli kvitt dem. Det er allerede meldt interesse i Finland og Norge, og snart skal vi vise den frem for engelske bransjefolk. Hvem vet, kanskje jeg etter hvert kan begynne å leve av dette.

Les også: 

Fire forebyggende tiltak mot brunsnegler

– Etter tre år er det ingen snegler igjen

Dette skal du aldri gi pinnsvinet

Løsningen på sommerens insektplager har pels og vinger

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus