Meny

Pernille (26) og Ivar (29) lever det enkle hyttelivet

Vann hentes i bekken, ikke fra springen på kjøkkenet. Foto: Sveinung Bråthen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

70-tallshytta har utedo og vann må de hente i bekken.

Ingen av vennene til Pernille (26) og Ivar Bjørnstad (29) har egen hytte. De har nok med å pusse opp hus eller leilighet, eventuelt prioritere helt andre ting. De to klarte imidlertid aldri å fri seg fra drømmen om det enkle hyttelivet, et stille sted i skogen , midt blant snøkledde grantrær. Sammen kjøpte de den håndlaftede tømmerhytta sommeren 2014. De får heller pusse opp huset senere.

Hytta ligger midt i birkebeinerriket ved Skramstadsetra på Rena.

– Vi er begge glade i å gå på ski, så vi kjøpte den mye på grunn av gode skiforhold i området. Det er litt kaotisk her oppe under Birkebeinerrennet og -rittet, men ellers i året er det fredelig, sier Pernille. Hun er selv fra Rena, og familien til Ivar har hytte bare et par hundre meter unna, så de har begge sterk tilknytning til området.

Les også:   Her skulle skillet mellom tak og vegg viskes ut

(Saken fortsetter under)

Hytta ligger fredelig til, bortsett fra når Birkebeinerrennet går forbi. Foto: Sveinung Bråthen

Mye egeninnsats

Hytta fikk de billig. Etter rehabiliteringen, som blant annet besto av oppjekking av hytta, nytt kjøkken, maling og en italiensk vedkomfyr, kom sluttsummen på under en halv million kroner.

– Du kan trygt si at vi fikk det vi betalte for. Det var mye jobb som sto foran oss. Hytta ligger i et myrområde, og fordi den nærmest ikke var blitt brukt siden byggeåret i 1970, hadde den sunket litt og var veldig skjev, forteller Pernille.

Ivar, som er snekker, har lagt ned mange arbeidstimer på hytta. Alt fra maling, jekking og riving av peis, til montering av kjøkken og ovn. Pernille var gravid med barn nummer to under byggeperioden, og fikk i grunnen ikke gjort annet enn å kjøpe sofaputer, filleryer og å saumfare bruktbutikker etter kupp.

– Jeg var sammen med datteren vår, og vi serverte lunsj hver helg til Ivar, svigerfar og venner som har hjulpet oss.

Les også:   Hvordan fyre best mulig i den gamle ovnen på hytta?

(Saken fortsetter under)

Pernille og Ivar har ikke plysjgardin, men pysjgardin på hyttekjøkkenet! Gardinene har moren til Pernille sydd av en pysjamas. Den hadde lommer, og disse brukes nå til oppbevaring av små kjøkkenredskaper. Foto: Sveinung Bråthen

Fortsatt enkelt

Nå er hytta endelig beboelig, og de har fått lagt inn strøm for å gjøre det litt mer lettvint. Men vann må de fortsatt hente i bekken, og de har fremdeles utedo.

– Hytta har en enkel standard, og det er slik vi vil ha det. Vi bor i Elverum, bare 40 minutter unna, så vi har mulighet til å være her ofte. Vi har blant annet hatt en fantastisk jule- og nyttårsfeiring her. Jeg synes vi har kjøpt tidenes lekreste vedkomfyr, og den fikk vi bruk for til juleribba.

Les også:   Slik spriter du opp badet på budsjett

Kjøkkenet er nytt, men alt annet er kjøpt brukt eller arvet.

– Vi har litt forskjellig interiørstil, men retrostilen med møbler fra 1960- og 70-tallet synes vi begge er fint, så dermed landet vi på den, forteller Pernille.

De har store fremtidsplaner for hytta, det kommer etter hvert både et nytt tilbygg og et anneks.

– Men vi kommer ikke til å stresse med det. Vi skal ha det sånn som nå en stund til. Vi er jo fortsatt unge.

Les også: 

70-tallshytta var full av furu

Slik så det ut da Grethe var ferdig med svigermorens hytte

Fikk seg drømmehytte med lavt budsjett og stor egeninnsats

Saken er opprinnelig publisert på Klikk.no

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus