Dra og drit i Lofoten:Lofoten har et av verdens flotteste toaletter

KREATIVT: Toalettbygget på Akkarvikodden i Lofoten blir fremhevet som et av verdens flotteste.
KREATIVT: Toalettbygget på Akkarvikodden i Lofoten blir fremhevet som et av verdens flotteste. Foto: Bjørn Jørgensen / Samfoto
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lofoten er kjent for fin natur og idyllisk sceneri. Men visste du at det også er hjemstedet til et av verdens flotteste offentlige toaletter?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Designcurial har valgt å anerkjenne noe av det beste arbeidet innen toalettarkitektur, og har utarbeidet en eksklusiv liste over verdens ti beste toalettdesign.

På denne listen finner man det noe spesielle toalettbygget til Manthey Kula Architects på Akkarvikodden i Lofoten.

– Det er kjempemorsomt, sier Beate Hølmebakk i Manthey Kula Architects til ABC Nyheter.

Offentlige toaletter er som regel ikke noe folk forbinder med kunst og estetikk. Manthey Kula Architects har likevel sett muligheten til å være svært kreative med toalettdesignet sitt.

Hølmebakk forteller at det var gøy å jobbe med toalettdesignet på Lofoten, selv om det var noen utfordringer med tanke på plasseringen. Det var viktig å få på plass et bygg som var solid og stødig.

– Det forrige bygget ble ødelagt av været. I tillegg er jo dette et fantastisk naturlandskap, sier Hølmebakk, og peker på utfordringen med å lage en ny opplevelse når man ankommer toalettet fra spektakulære omgivelser.

Designcurial lar seg imponere av at bygget tilbyr en utsikt over himmelen og den reflekterte horisonten, og mener altså at bygget er noe av det aller ypperste innen toalettarkitektur.