Meny

Badet var ikke pusset opp siden 80-tallet

FØR OG ETTER: Paret var ikke begeistret for de grønne og hvite flisene på det gamle badet. Dusjdører som kan foldes inn eller ut ble valgt for å frigjøre mest mulig plass når dusjen ikke er i bruk. © FOTO: Privat

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se hvordan det nye badet til Louise og Marcus ble!

Idé og styling: Mette Helena Rasumssen

Da familien på tre flyttet inn i sin nye leilighet, var det nytt bad som sto øverst på ønskelisten.

Badet var ikke pusset opp siden 80-årene, og tiden hadde satt sitt preg på rommet.

- Det var gammelt og slitt, skapene i gulnet bøk var alt for dominerende, og dusjhjørnet tok for mye plass, sier Louise til Rom123.

Bortgjemt dusjhjørne

Paret valgte isteden dusjdører i glass som kan foldes inn når dusjen ikke er i bruk. Dermed blir dusjhjørnet nærmest gjemt bort.

I tillegg er det blitt bedre plass til datterens lille badekar, som hun elsker å bruke. Dusjløsningen gir en optimal utnyttelse av plassen, og får badet til å virke mer innbydende.

Stilen er enkel, ren og lys. Selv om det er valgt en miks av tre ulike fliser, er resultatet både moderne og minimalistisk. Det ble valgt hvite fliser til veggen, grå til gulvet og glassmosaikk ved speilveggen og i vinduskarmen.

- Leiligheten ligger i femte etasje, så det er et fantastisk lysinnfall i rommet. Vi ville at valget av fliser skulle gjenspeile det vakre nordiske lyset. Mosaikkflisene gir badet et fint særpreg uten at de er alt for dominerende, sier Louise.

FRIGJØR PLASS: Dusjdører som kan foldes inn eller ut ble valgt for å frigjøre mest mulig plass når dusjen ikke er i bruk. Denne modellen heter Linc Angel og har et diskret terningmønster som passer til mosaikken. DISKRET SKAP: Servantskapet med skuffer rommer like mye som de gamle skapene, og det er mer diskret. Skapet heter Viskan og er fra Aspen. Speilet med integrert belysning er fra Hafa. Pendelen i røkt eik er fra Nevvvorks. © FOTO: Tia Borgsmidt FRIGJØR PLASS: Dusjdører som kan foldes inn eller ut ble valgt for å frigjøre mest mulig plass når dusjen ikke er i bruk. Denne modellen heter Linc Angel og har et diskret terningmønster som passer til mosaikken. DISKRET SKAP: Servantskapet med skuffer rommer like mye som de gamle skapene, og det er mer diskret. Skapet heter Viskan og er fra Aspen. Speilet med integrert belysning er fra Hafa. Pendelen i røkt eik er fra Nevvvorks. © FOTO: Tia Borgsmidt


Bad med deilig dose lys

Paret valgte eksklusive kraner og armaturer for at badet skulle utstråle luksus.

- Badet vil jo bli brukt hver dag i mange år fremover, så vi gikk for skikkelig god kvalitet.

Louise og Marcus er fornøyde med resultatet, og skulle de valgt på nytt, ville de gjort det på akkurat samme måten.

- Badet er blitt et lekkert og innbydende moderne rom. Det er et hyggelig sted å være, hvor man kan få en deilig dose lys – selv på en mørk vinterdag.

KRAN MYE Å SI: En eksklusiv vannkran kan gjøre mye for helhetsinntrykket. NATURMATERIALER: Med fin tannbørste og kam i naturmaterialer er det ingen sak å ha dem stående fremme. Den lille mintfargede krukken er fra casalinga.dk, mens kammen og tannbørsten er fra HAY. © FOTO: Tia Borgsmidt KRAN MYE Å SI: En eksklusiv vannkran kan gjøre mye for helhetsinntrykket. NATURMATERIALER: Med fin tannbørste og kam i naturmaterialer er det ingen sak å ha dem stående fremme. Den lille mintfargede krukken er fra casalinga.dk, mens kammen og tannbørsten er fra HAY. © FOTO: Tia Borgsmidt

Hvitt en vinner

Synnøve Andersen, markedskoordinator i Bademiljø, er imponert over hvordan det nye badet til Louise og Marcus ble.

- Dette ble et flott bad med en lys og moderne stil. Ved å velge fliser i ulike størrelser synes jeg eierne har klart å sette et personlig preg på badet som gjør at det skiller seg ut, sier hun og fortsetter:

- Det passer også godt inn med et servantbatteri som også gjør litt ut av seg. Badet ser lekkert ut!

Som i andre rom i hjemme våre, er vi nordmenn glade i å ha det lyst og fint også på baderommet.

- Hvitt er en sikker vinner når nordmenn skal pusse opp badet og er et trygt og tidløst valg, sier Andersen.

- Vi ser likevel at nordmenn tør å velge litt annerledes enn før. Jeg har vært i kontakt med Dansani, som melder om økende etterspørsel etter naturlige materialer (treverk), og Foss Bad, som melder om økende interesse på naturlike fronter. Det vil si fronter i melamin eller folie med trestruktur og farge, legger hun til.

LEKKERT I KARMEN: I vinduskarmen går glassmosaikkflisene igjen. Her kan Louise stille ut smykker og småting. Metallkurven fra retrovilla.dk er fin til oppbevaring av kluter og små håndklær. © FOTO: Tia Borgsmidt LEKKERT I KARMEN: I vinduskarmen går glassmosaikkflisene igjen. Her kan Louise stille ut smykker og småting. Metallkurven fra retrovilla.dk er fin til oppbevaring av kluter og små håndklær. © FOTO: Tia Borgsmidt

FØR: Badet på 4 kvadratmeter virket ekstra trangt med alle skapene i gulnet bøk. Paret var heller ikke begeistret for de gamle grønne og hvite flisene. © FOTO: Privat FØR: Badet på 4 kvadratmeter virket ekstra trangt med alle skapene i gulnet bøk. Paret var heller ikke begeistret for de gamle grønne og hvite flisene. © FOTO: Privat

Les også:

Vet du hva som er billig og dyrt? Her begynner trappa på skrivebordet

Interiørkontoene du bør følge på Instagram

Denne saken var først publisert hos Klikk.no

Helse og livsstil
Populært