Meny

Pressemelding:

Slik styler du baderommet i 2015

Sluk på dusjveggen gjør valget av gulvfliser mer fleksibelt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi skal dusje på store fliser, sluket skal på veggen. Toalettet skal fjerne lukt og vasken skru seg på automatisk. Teknologien bringer nye og praktiske trender på badet for 2015

Øverst på nordmenns ønskeliste for badet står møbler og fliser. Deretter ønsker 35 prosent et toalett som fjerner dårlig lukt. 26 prosent vil ha sensorer som lar deg gå fra toalettet uten å trekke ned og vaskekran som slår seg på automatisk. Dette kommer frem i en undersøkelse Geberit har gjennomført for å avdekke nordmenns ønsker for fremtidens bad.

− Ny teknologi gjør det nå mulig å investere i luktavsug i toalettet og berøringsfrie sensorer som bedrer hygienen i hjemmet. Nordmenn er opptatt av nye og praktiske løsninger som gjør baderommet til et hygienisk og behagelig sted. Det stiller krav til at vi som leverandør utvikler funksjonelle løsninger som gjør det mest mulig behagelig å gå på toalettet, sier Wenche Sydhagen, markedskoordinator i Geberit.

Endelig store fliser i dusjen

Blant neste års trender står store fliser på topp-listen. Nå skal store fliser inn på badet, også i dusjsonen. Sluket skal festes på veggen slik at man ikke lenger er låst til små mosaikkfliser.

− Med et tradisjonelt sluk på gulvet må man sikre fall fra alle fire kanter, men ved å sette sluket på veggen slipper man dette, og kan derfor tillate seg mye større fliser også inne i dusjen, sier Sydhagen.

Kobber, gull og rosé

Det skal skinne i kobber, gull og rosé på badet i 2015. Men vær forsiktig med å investere dyrt i fargevalgene, advarer interiøreksperten på baderom, Åse Imset.

− Det er dyrt å bytte ut fliser, badekar og innredning etter fargetrender. Det som for 2015 er hot kan fort bli gammelt i 2016. Invester derfor i mer nøytrale farger på badekar og fliser og legg heller til fargene på håndklær, knotter, sensorer og dispenser som er enkelt å bytte ut, råder Åse Imset.

Nordmenn bruker mest penger på oppussing av badet i Norden. Til sammenliknet planlegger svenskene og danskene å bruke halvparten så mye på baderommet.

Topp 5 på badet i 2015

  1. Store fliser
  2. Integrert musikkanlegg
  3. Berøringsfrie funksjoner, f.eks. spyleplate
  4. Møbler på badet, tørr og våt-sone.
  5. Elementer av kobber, gull og rosé
Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus